Je jar, dávajte si pozor na psy

Prednedávnom sme vás informovali o nepochopiteľnom konaní obyvateľa z obce Dvorníky, ktorý lopatou ubil mladú mačku. Tú sa napriek veľkej snahe zachrániť nepodarilo a nešťastný koniec čakal i ďalšie nedeľné mačacie prírastky v piešťanskom útulku.

Asi dvojročný kríženec Mador bol odchytený v Maduniciach. (Autor: FB Viac úsmevov:))

Všetky tri mačky z nedele 21. marca mali napokon smutný osud a rovnako ako chorá mačka z Koplotoviec aj zrazený kocúr z Banky svoj boj prehrali. Po konzultácii s chirurgom mala byť noha kocúra zošrobovaná, pričom jeho druhá noha bola tiež necitlivá, čo mohli spôsobiť poškodené nervy. O jeho život bojovali, no napokon sa kocúrov stav zhoršil, zle dýchal, prežíval bolesti a skonal.

Ošetrovatelia majú naďalej plné ruky práce. Cez týždeň riešili viacerých psích utekáčov v Dolnom Lopašove, Moravanoch nad Váhom, v Piešťanoch na Kalinčiakovej, ale aj nové prírastky z Maduníc či z Čachtickej v Piešťanoch.

Práve v Maduniciach bol hlásený pes, ktorý sa zdržiaval pri bráne rodinného domu viac dní, začínal byť agresívny a ľudia sa ho báli. Jeden z ošetrovateľov ho šiel vyzdvihnúť a doviezol do útulku. Tam teraz čaká na novú rodinu, ktorá mu poskytne domov.

Ošetrovatelia vyzývajú majiteľov, aby si na psy najmä v tomto období dávali pozor. „Denne máme hlásenia o zatúlaných psíkoch. Je jar, sučky sa hárajú, psy behajú a my tiež. Označte aspoň obojok telefónnym číslom, no najideálnejšie je zviera dobre zabezpečiť,“ upozorňuje útulok s tým, že nie vždy sa to skončí šťastne. Psa môže zraziť auto, prípadne sa stáva, že u sučiek, ktoré nie sú kastrované, sa to skončí neželanou nádielkou.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel