V župných veľkokapacitných centrách budú očkovať aj na Bielu sobotu

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 2. apríla 2021, 09:37

Niektorí záujemcovia o očkovanie vo veľkokapacitných centrách Trnavského samosprávneho kraja dostali niekoľko SMS s rôznym termínom očkovania. Župa upozorňuje, že vždy platí termín uvedený v poslednej SMS.

Vo veľkokapacitných očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v Skalici, Dunajskej strede a v Trnave sa bude očkovať aj na Bielu sobotu 3. apríla. Vakcínu od spoločnosti AstraZeneca v nich dostane asi 6 000 ľudí. Budú medzi nimi aj prví záujemcovia o očkovanie s ťažkým zdravotným postihnutím alebo s inou ťažkou diagnózou, ktorí sa registrovali do župnej databázy cez portál cakarentt.sk. Informovala o tom riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucia Šmidovičová. Doteraz bolo podľa nej v župných centrách zaočkovaných takmer 27 500 ľudí. Minulý víkend tieto centrá pre nedostatok vakcín neočkovali.

Šmidovičová upozornila na možné problémy s registráciou záujemcov o očkovanie. „Podľa informácií od verejnosti niektorí záujemcovia registrovaní cez centrálny systém vakcinacia.nczisk.sk dostali od správcu tohto systému, Národného centra zdravotníckych informácií, niekoľko SMS správ s rôznym dátumom a časom očkovania. Malo by ísť predovšetkým o ľudí pôvodne objednaných na očkovanie v jednom z troch župných očkovacích centier v sobotu 3. apríla medzi 16:00 a 18:00. Ponúknutý im mal byť iný termín. V prípade prijatia viacerých SMS, vždy platí termín uvedený v poslednej SMS, hoci v nej nebýva uvedené, že ide o nový termín očkovania,“ povedala Šmidovičová.

Za vzniknutú situáciu zodpovedá podľa nej Národné centrum zdravotníckych informácií a ministerstvo zdravotníctva.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín