Rybník Striebornica je na predaj

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 2. apríla 2021, 15:31

Jedna z mála vodných plôch v súkromnom vlastníctve je aktuálne na predaj! Jazero sa nachádza v katastri obce Moravany nad Váhom, rozloha vodnej plochy je 45 700 m2, ostatné priľahlé plochy tvoria 9150 m2.

Nechcete kúpiť Striebornicu?

Podľa inzerátu na webe nehnutelnosti.sk je aktuálne na predaj – https://www.nehnutelnosti.sk/…/specialna-ponuka-na…/

Striebornica je rybník, ktorý pozná hádam každý rybár na Považí. Nádrž bola vybudovaná v roku 1962 a bola pomenovaná podľa pritekajúceho potoka Striebornica, ktorý pramení na úpätí vrchu Marhát v Považskom Inovci. Vodná nádrž patrí do katastrálneho územia obce Moravany nad Váhom. Nádrž má rozlohu 5,9 ha a hĺbka jazera je od 1,5 m do 4 m.

V minulosti vodná nádrž slúžila na rekreáciu a oddych. V lete sa tu dalo kúpať a člnkovať. Dnes slúži na športové rybárčenie. Keďže ide o súkromný revír, je potrebné si zakúpiť povolenku na recepcii penziónu Benátky. Striebornica je dôležitou križovatkou turistických a cyklistických trás. Okolité lesy sú tiež bohaté na huby, takže na svoje si prídu aj hubári.

Táto vodná nádrž poskytuje ideálne podmienky na rybárčenie s vysokou pravdepodobnosťou úlovku. Konajú sa tu rôzne súťaže a je aj obľúbeným miestom na športový rybolov. Najčastejšie sú to preteky v muškarení alebo v prívlači a love kaprov. Rybári sem chodia vyslovene za pstruhmi a kaprami.

K nádrži vedie dobrá cesta z obce Moravany nad Váhom obklopená ovocnými stromami, poliami a lesmi. Dostanete sa k nej autom, na bicykli alebo pešo. Vedie sem modrá cyklotrasa z Moravan nad Váhom do Novej Lehoty a zelená turistická trasa z Piešťan od Kolonádového mosta k Jaskyni Čertova pec, ktoré sa napájajú na ďalšie turistické a cyklistické trasy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland