Piešťanskí študenti opäť bodovali na krajskej SOČ-ke

Každoročne sa umiestňujú na popredných miestach v krajskom i celoštátnom kole súťaže Stredoškolská odborná činnosť. Ani rok 2021 nie je výnimkou. Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa pýši až štyrmi úspešnými študentmi, ktorí skončili na prvých priečkach v hodnotení. Uspela však i študentka z Gymnázia Pierra de Coubertina.

Štyria hoteláci sa so svojimi SOČ-kami prihlásili a všetci sa umiestnili na stupňoch víťazov. (Autor: FB HAĽW Piešťany/FB GPdC Piešťany)

V piatok 26. marca sa dištančnou formou uskutočnilo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ), na ktorej sa zúčastnili štyria hoteláci. Všetci sa umiestnili na stupňoch víťazov. Sebastian Ozimák získal prvé miesto v kategórii ekonomika a riadenie, Matej Janíček obsadil rovnako prvú priečku, ale v kategórii cestovný ruch, hotelierstvo, gastronómia. Pomyselnú striebornú medailu si odniesol Matúš Janík v kategórii problematika voľného času a napokon sa umiestnila aj Petra Hodulová, a to na treťom mieste v oblasti životné prostredie, geografie, geológia. SOČ-károv viedli pedagogičky Anna Petroffová, Elena Sklárová, Miroslava Rumanová a Dana Jánošková.

Úspešná bola aj gymnazistka Simona Kadlecová.

Úspech zaznamenali aj na Gymnáziu Pierra de Coubertina. Študentka oktávy Simona Kadlecová uspela pri obhajobe odbornej práce a výskumného projektu na tému Vplyv digitálnych médií na psychický a osobnostný rozvoj mladého človeka v sekcii pedagogika, psychológia, sociológia, kde obsadila druhé miesto.

Z každej kategórie teraz dve najlepšie práce postúpia do celoštátneho kola, kde budú o umiestnenie súperiť so študentmi z ostatných siedmich krajov.

SOČ je súťaž zameraná na 17 odborných oblastí (prírodovedné, technické, humanitné a spoločensko-vedné odbory) a jej cieľom je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov stredných škôl, rozvoj tvorivých kompetencií žiakov, kritického myslenia, odborno-teoretických vedomostí a pod. Autor, resp. autori prácu obhajujú ústne pred odbornou hodnotiacou komisiou.

Žiaci zapojením do súťaže riešia aktuálne témy, využívajú medzipredmetové vzťahy, učia sa pracovať v tímoch, vyhľadávať informácie, spolupracovať s odborníkmi z vysokých škôl a hospodárskej praxe. Mimoriadne úspechy žiakov sú zohľadňované pri prijímaní na vysoké školy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava