Aký nábytok potrebujete do spálne?

  • Inzercia
  • 2. apríla 2021, 13:00

Pri zariaďovaní interiéru často podceňujeme kvalitu nábytku, ktorý kupujeme. Keďže je spálňa miestom, kde si chodíme najmä oddýchnuť a zrelaxovať, je dôležité, aby nám jej zariadenie skutočne slúžilo. Pri výbere nábytku sa riaďte predovšetkým podľa jeho využitia a vašich osobných preferencií.

Zdroj obrázka: KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com

Od čoho závisí kvalita spánku?

Pri pomyslení na spánok si hneď predstavíme posteľ. Avšak pravdou je, že aj kvalitná posteľ nemusí dobre slúžiť, pokiaľ nemá vhodný matrac. Hlavnou úlohou matraca je spríjemniť spánok a udržiavať našu chrbticu v správnej polohe, ktorá bude bezpečná pre zdravie. Nekvalitné a príliš mäkké matrace by na druhú stranu mohli zhoršiť spánok a naše zdravie, prípadne by mohli spôsobovať časté bolesti chrbta.

Čo by mal splniť kvalitný matrac?

Všetci máme iné požiadavky na posteľ a doladenie lôžka, a preto nám vyhovuje aj iná tvrdosť, zloženie a pružnosť matraca. Samotné matrace nemajú žiadne špeciálne liečivé účinky, ale pokiaľ si vyberiete vhodný matrac, tak dokážete tým zmierniť bolesti chrbta a postarať sa tiež o lepší spánok. Správny matrac by mal byť aspoň o 20 centimetrov dlhší, ako je vaša výška. Veľmi obľúbené sú penové matrace alebo tie pružinové.

Kde by ste mali hľadať úložný priestor?

Nie všetci si môžeme dovoliť mať okrem spálne aj vlastný šatník, ktorý by slúžil na úschovu oblečenia a iných vecí. Ideálnym riešením, vďaka ktorému získate dostatok miesta, sú vstavané skrine. Vďaka vstavaným skriniam môžete využiť priestor na maximum.

Prečo sa oplatí investovať do vstavanej skrine?

Výhodou vstavanej skrine je aj to, že si ju môžete postaviť na mieru. Oceníte to najmä vtedy, keď je spálňa malá a vy potrebujete využiť každý centimeter štvorcový. Vstavané skrine vám ponúkajú aj široký výber vlastného dizajnu, či už preferujete eleganciu, alebo ste zástancom praktického dizajnu, ktorý si môžete jednoducho prispôsobiť. Dizajn vstavaných skríň môžete tiež prispôsobiť podľa štýlu miestnosti, keďže sa hodia do rôznych priestorov. Pohľadové plochy tvoria posuvné dvere, ktoré vám ušetria miesto, kde si môžete vybrať z viacerých materiálových a farebných kombinácií. Nemusíte sa spoliehať len na čiernu alebo šedú klasiku, pokojne si môžete vybrať aj výraznejšiu farbu.

Výber nábytku do spálne môže byť pre niektorých ľudí náročný. Nenechajte sa ovplyvňovať aktuálnymi trendmi alebo názormi iných ľudí na to, čo je pre vás skutočne dobré. Ak sa chystáte kúpiť matrac, tak by ste mali vedieť vaše osobné preferencie. Pokiaľ hľadáte inšpiráciu v rámci interiérového zariadenia, tak je dobré, ak budete pravidelne sledovať akciové letáky alebo sa inšpirujete fotografiami zariadených interiérov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín