Doprajme svojim vlasom maximálny komfort vďaka kvalitným šampónom a kondicionérom

  • Inzercia
  • 1. apríla 2021, 18:00

Pravdepodobne by sme našli len zopár ľudí – mužov či žien, ktorí by boli maximálne spokojní s kvalitou svojich vlasov. Neraz si ráno pri pohľade do zrkadla povzdychneme, keď vidíme „výbuch“ na hlave. Vlasy si robia, čo chcú, „žijú“ si svoj život a ak im chceme dať ten správny tvar, musíme sa jednoducho o ne pravidelne starať. Niekedy možno postačí iba zmeniť šampón a dať vlasom ten správny kondicionér, aby sme im docielili žiadaný výsledný efekt. Pamätajme na to, že nielen vzhľad našich vlasov je dôležitý, ale predovšetkým ich zdravie.

Zdroj obrázku: Kseniya Oniskevych / Shutterstock.com

Používame ich všetci. Ale vyberáme tie správne?

Šampóny na vlasy sú prípravkami, po ktorých všetci siahame a možno niektorí aj každý deň. Čo sa týka intervalu umývania vlasov, určite sme sa stretli už  rôznymi názormi viacerých odborníkov či kaderníkov na to, ako často by sme si mali vlasy umývať. Niektorí tvrdia, že vlasom prospieva každodenné umývanie, iní sú zasa toho názoru, že umývať vlasy každý deň nie je príliš zdravé, lebo vysušuje pokožku a spôsobuje lupiny. To už je na každom jednom z nás, ako sme zvyknutí. Oveľa dôležitejším faktorom sú šampóny, s ktorými si vlasy umývame. Ako a podľa čoho vybrať ten správny šampón, aby ulahodil našim vlasom?

V prvom rade treba vziať do úvahy typ vlasovej pokožky. Ak vás trápi mastná pokožkamastné vlasy, samozrejme, treba si vyberať šampón, ktorý je určený na mastné vlasy. Aj v tomto prípade je však potrebné možno vyskúšať viacero značiek, aby sme „trafili“ ten správny šampón. Mastnejším vlasom prospievajú šampóny, ktoré ich posilňujú a dodávajú objem. Dôležitá je aj dĺžka umývania vlasov, v prípade mastných vlasov, nestačí len minútové nanášanie šampónu na vlasy, treba tomu venovať dostatočný čas a dokonale vyčistiť vlasy od nežiaduceho mazu.

Ak vás, naopak, trápi suchá pokožka vlasov, treba sa poobzerať skôr po hydratačných šampónoch, uhladzujúcich alebo šampónoch určených pre kučeravé vlasy. Ak navyše trpíte ešte aj lupinami, odporúčame siahnuť po šampóne, ktorý je špeciálne určený pre svrbiacu pokožkuvlasy s lupinami.

Kondicionér tiež prispôsobte kvalite a požiadavkám vašich vlasov

Správny výber šampónu by mal ísť vždy ruka v ruke aj s výberom kondicionérov. Platí, že ak máte mastnú pokožku a mastné vlasy, ale končeky vlasov sú suché, mali by ste si vyberať kondicionér určený na starostlivosť o suché končeky. Podstatné je, aby ste nanášali kondicionér nie od korienkov vlasov, ale približne od ich stredu až po končeky a nechali pôsobiť na vašich vlasoch čo najdlhšie.

Ak máte suchú pokožku, vhodné pre vaše vlasy môžu byť hydratačné alebo regeneračné kondicionéry, ktoré ulahodia vašim vlasom a dodajú im všetko potrebné. Dobrým tipom v prípade farbenia vlasov sú kondicionéry na farebné vlasy, ktoré predĺžia farebnosť vlasov a rovnako ich aj zregenerujú a ochránia.

A ako správne naniesť kondicionér na vlasy, aby splnil svoj účel? Odborníci radia, že kondicionér by sme mali votrieť do vlasov najprv rukami a následne potom použiť riedky hrebeň, ktorý nám pomôže naniesť kondicionér rovnomerne. Správnym používaním kondicionéru docielite aj to, že vaše vlasy budú stále vyživované a nebudete musieť tak často chodiť ku kaderníčke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava