Radnica rokuje o možnosti zavedenia zdieľaných kolobežiek v Piešťanoch

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. marca 2021, 12:19

V týchto dňoch prebiehajú rokovania s prevádzkovateľom elektrických kolobežiek o ich prevádzke v Piešťanoch. Pokiaľ sa pre službu zdieľaných kolobežiek radnica rozhodneme, bude ich na území mesta viac ako 70. No sú mesta, ktoré s nimi nemajú dobrú skúsenosť.

Aj takáto je skúsenosť s kolobežkami tam kde sú už v prevádzke. (Autor: bratislava.dnes24.sk)

Zdieľané elektrické kolobežky priniesli v iných mestách okrem pozitívneho vplyvu na ekologickú a zdieľanú mobilitu aj negatíva vo forme blokovania komunikácií či porušovania verejného poriadku nadmerne hlučným bezpečnostným alarmom. „Uvítali by ste službu elektrických platených kolobežiek v Piešťanoch?“ pýta sa verejnosti na sociálnej sieti oficiálna mestská stránka Mesto Piešťany.

V Trnave sú kolobežky v prevádzke od tohto pondelka. Na požičanie je potrebná aplikácia. Platba za požičanie je po ukončení jazdy automaticky strhnutá z karty v aplikácii. Pri nástupe zaplatíte v Trnave za požičanie kolobežky 50 centov, za každú minútu jej užívania ďalších 10 centov.

Trnava zaviedla k prevádzkovaniu kolobežiek aj pravidlá na ich pohyb po meste. Na mape mesta sú v aplikácii vyznačené červené zóny. Je to takzvaná pokutová oblasť, kde na požičanej kolobežke jazdiť môžete, no ak v červených zónach zaparkujete a ukončíte jazdu, bude to užívateľa stáť 30 eur. E-kolobežky sú obmedzené na rýchlosť do 25 km/h. Na pešej zóne v Trnave platí zákaz jazdy s kolobežkou. S plne nabitou kolobežkou prejdete zhruba 40 km.

Zdroj: FB Mesto Piešťany, FB Trnavské rádio

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín