Originálny dizajn obývačky, ktorý vás osloví

  • Inzercia
  • 31. marca 2021, 17:00

Častokrát počúvame, že práve škandinávsky minimalistický štýl bývania je najlepší a žiaden iný štýl sa mu nevyrovná. Škandinávsky štýl je typický svetlými prírodnými farbami a čistými líniami, avšak nájdeme ho prakticky v každej domácnosti. Je obľúbený, to nemôžeme poprieť, avšak čoraz viac ľudí chce vynikať, chce mať originál.

Zdroj obrázku 1: {Photographee.eu} / Shutterstock.com

Ak sa plánujete pustiť do kompletnej rekonštrukcie obývačky, ponúkame originálny dizajn obývačky, ktorý vás určite osloví. Mať originálny dizajn obývačky – to je niečo, čo by chcel snáď každý z nás. Nechajte vyniknúť vašu obývačku a pri jej zariaďovaní sa nechajte inšpirovať práve našimi praktickými radami.

Gauč ako dominantný prvok

Gauč je dominantný prvok obývačiek, avšak ak túžite po originálnom dizajne, v tomto prípade to platí dvojnásobne. Môžete si vybrať klasický sivý gauč, ale krajšie vám v takejto obývačke ukáže farebný gauč. Nebojte sa tyrkysovej, žltej, pastelovo modrej, ružovej, či tmavozelenej farby. Farebný gauč bude dominantným prvkom v tom pravom slova zmysle.

Odporúčame vyberať z rohových pohoviek, rozkladacích pohoviek a gaučov, dvojmiestnych pohoviek, trojmiestnych pohoviek a z štvormiestnych pohoviek.

Pri výbere pohoviek oceníte kvalitný drevený rám (napríklad borovicový), nadýchané vankúše a veľké sedáky. Nový gauč musí mať nielen pevnú konštrukciu, ale aj kvalitnú poťahovú látku. Pevné tkaniny, špičková odolnosť, komfort a atraktívny štýl – práve toto bude rozhodovať pri výbere gauča, pohovky.

Nástenné plagáty ako skvelá náhrada nudných obrazov

Klasické nudné obrazy v obývačke v originálnom dizajne nemajú miesto. Sú nahrádzané praktickými nástennými plagátmi. Nástenný plagát v ráme bude príjemným oživením stien obývacej izby. Plagát umiestňujte napríklad nad komodu, nad kancelársky stolík s PC (ak ho v obývačke máte), alebo napríklad do čítacieho kútika, ktorého dominantnou bude štýlové kreslo a knižnica. Plagáty väčších rozmerov sa nebojte umiestniť aj nad gauč.

Ak si do obývačky vyberiete tmavý gauč, odporúčame vám kombinovať k nim práve nástenné plagáty v čiernom ráme. K svetlejším gaučom, napríklad ku gaučom v pastelových farbách, kombinujte nástenné plagáty v bielom a svetlohnedom ráme.

Nástenné mapy

Okrem nástenného plagátu môžete steny skrášliť nástennými mapami. Veľmi obľúbené sú práve kovové nástenné mapy alebo nástenné mapy na syntetickom plátne, pod ktorým sa skrýva korková vrstva.

Osloviť vás môže aj viacdielna nástenka s mapou sveta, či viacdielny obraz s mapou sveta.

Takéto mapy najlepšie vyniknú nad gaučom, ale môžete si nimi skrášliť aj stenu nad komodou.

Tmavá stena

V obývačkách s farebnými gaučmi, nástennými mapami, či nástennými plagátmi sa nebojte použiť farby aj na stenách. Zabudnite na klasické čisté biele steny. Bielej sa nemusíte úplne vzdávať, avšak skúste ju skombinovať s tmavými farbami. Tmavá stena v takejto obývačke bude perfektne ladiť s dreveným nábytkom s kovovými akcentmi.

Omaľujte dve protichodné steny, ideálne stenu za obývacou stenou a stenu za sedačkou. V prípade menších obývačiek sa odporúča skôr omaľovanie jednej steny, a to steny za obývacou stenou. Použite niektorú z týchto farieb – tmavosivú, tmavohnedú, kaki zelenú, ale nebojte sa ani petrolejovej.

Pri tejto stene vynikne drevený nábytok, ale aj spomínané nástenné plagáty, či nástenné mapy.

Ďalšie moderné prvky obývačiek v originálnom dizajne

V takto zariadenej obývačke sa nebojte použiť dizajnové stojace lampy v kombinácii bielej a čiernej farby. Na strope zase pekne vyniknú dizajnové lustre, ktoré kombinujú moderné prvky s nadčasovou eleganciou.

Čo sa týka dekorácií, s tými to moc nepreháňajte. Voľte drevené dekorácie alebo dekorácie zo skla – dizajnové vázy zo skla.

Určite ale nepohrdnite ani kvetmi. Vyberajte ale dizajnové stojany, napríklad čierne kovové stojany na kvety.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav