Nový zametač predviedol svoje schopnosti

  • Inzercia
  • 31. marca 2021, 00:02

Na piešťanskej pešej zóne a v mestskom parku ste mohli 24. marca stretnúť naozaj zaujímavé vozidlo. Išlo o kompaktný zametač Multihog CV350. Spoločnosť MB Servis z Moravian nad Váhom bola testovať jeho schopnosti v reálnych podmienkach. Pozornosť si vozidlo získalo ihneď u najmenších aj u staršej časti populácie.

Po práci kompaktný zametač Multihog „zapózoval“ na Kolonádovom moste. (Autor: archív MB Servis)

V centre mesta ste mohli vidieť, ako sa tento kompaktný stroj preplieta medzi lavičkami na Winterovej ulici a pomocou dvoch predných zametacích kief čistí námestie od prachu, štrku a iných nečistôt. Svoju skvelú obratnosť predviedol v Alexander centre, kde sa dokázal na jedenkrát otočiť aj pri veľmi stiesnených podmienkach. Podarilo sa mu to vďaka kĺbovej konštrukcii a šírke menšej ako 120 centimetrov. Jediným obmedzením bol maják, ktorý ho limitoval výškovo. Avšak aj ten je možné manuálne sklopiť, ak by to bolo nevyhnutné.

Ďalšou zastávkou bola cesta pred hotelom Slovan. Tu Multihog predviedol svoj sací výkon v plnej sile, keď vyčistil cestu a obrubníky od hrubého nánosu zeminy, ihličia a lístia. Po pripojení bočnej sacej hadice si poradil aj s viac ako kilogramovými kameňmi.

Po zaplnení zbernej nádoby sa presunul do zberného dvora, kde ju vysypal a do nádrží si doplnil vodu, ktorú používa na skrápanie. Vďaka tomu je prašnosť pri práci značne redukovaná.

CV-čko, ako ho jeho obsluha nazýva, sa dokáže pohybovať rýchlosťou až 40 km/h, takže v práci mohol pokračovať do niekoľkých minút.

Ďalším testom bolo lístie pri starom amfiteátri. Aj keď sa to môže zdať ako jednoduchá úloha, lístia bolo naozaj veľa. Vodič preto aktivoval režim boost, vďaka ktorému pracuje ventilátor na plný výkon. Klapka na sacom vozíku bola otvorená, aby sa lístie nekopilo pred vozidlom, ale postupne sa zberalo. Stačili dva prejazdy a cesta ostala krásne vyčistená.

Po práci ešte Multihog „zapózoval“ na Kolonádovom moste a cez Kúpeľný ostrov sa vrátil domov do firmy v Moravanoch.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav