Čo sú deflektory a prečo by ste si ich mali zaobstarať aj vy?

  • Inzercia
  • 31. marca 2021, 13:00

Pojem deflektory väčšina bežných ľudí nepozná, no aj tak sa s nimi už pravdepodobne stretla. Na to, aby ste si deflektory zaobstarali do vášho auta aj vy, existuje hneď niekoľko dôvodov.

Zdroj obrázka: Potashev Aleksandr / Shutterstock.com

Milovníci áut sa dnes môžu stretnúť s veľkým počtom rôznych doplnkov, ktoré skrášlia vaše vozidlo. Od puklíc na Seat či inú značku auta, cez atraktívne rohožky, poťahy na sedadlá až po spomínané deflektory.

Deflektory sú v jednoduchosti malé clony, ktoré sa montujú na okná áut. Ich namontovaním získate okamžite hneď rad výhod, ktoré by sme vám dnes predstavili.

Eliminujte hluk, dážď a sneh

Pravdepodobne tou najväčšou výhodou, ktorú vám môže deflektor ponúknuť, je eliminovanie aerodynamického hluku, ktorý môže byť nepríjemný najmä pri jazde vo vyššej rýchlosti. Tieto bočné clony na okná tento hluk rapídne znižujú a vylepšujú tak vašu celkovú jazdu.

Okrem eliminácie hluku má deflektor aj ochrannú funkciu a to najmä pred vonkajšími živlami, akými sú dážď či sneh.Kvôli absencii deflektorov pri nepriaznivom počasí sa vám tak môže stať, že vám do auta natečie príliš veľa vody a vy ho tak budete musieť opäť upratovať.

Špinavé bočné okná sú minulosťou

Určite to poznáte aj vy, keď sa vám po istom čase znečistia bočné okná. Aj s týmto problémom vám môžu pomôcť deflektory, ktoré čiastočne menia prúdenie vzduchu, vďaka čomu špina na vašich bočných oknách nemá šancu.

Estetický prvok

Okrem radu praktických výhod sú deflektory aj zaujímavý estetický prvok, ktorý môže vášmu autu priniesť športovejší a elegantnejší vzhľad. Samozrejme, je potrebné mať tieto bočné clony správne namontované, aby splnili svoj účel. Ich montáž však nie je ničím náročným a určite ju zvládne aj menej zručný vodič. Všetko, čo musíte urobiť, je zasunúť deflektor do drážky okna, presne tam, kde sa nachádza aj tesniaca guma.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava