Vyhnite sa zlyhaniam pri preprave tovaru

  • Inzercia
  • 30. marca 2021, 12:00

Akýkoľvek podnikateľský subjekt už pri zakladaní svojej firmy musí mať vopred premyslené aj to, kto mu bude zabezpečovať prepravu tovaru a aký spôsob prepravy si zvolí. Vyhnite sa zlyhaniam pri preprave tovaru.

Foto: Siwakorn1933 / Shutterstock.com

Vyberte si spoľahlivú firmu

Preprava tovaru je potrebná súčasť úspechu každej firmy. Aby bola však firma spokojná, musí jej prepravu tovaru zabezpečovať firma, ktorá je spoľahlivá.

Uprednostňujte firmy s bohatými skúsenosťami. Pozerajte referencie z rôznych zdrojov a ideálne, ak uprednostníte firmu, ktorú vám odporučil váš známy, ktorý podniká dlhšie ako vy.

Čas a bezpečnosť rozhodujú

Ak sa chcete vyhnúť zlyhaniam pri preprave tovaru, čas a bezpečnosť rozhodujú. Pri výbere prepravcu tovarov je nutné dbať predovšetkým na to, aby tovar, ktorý potrebujete doviezť na dané miesto, bol dovezený v stanovenom termíne a aby sa pri prevoze nepoškodil. Poškodenie prevážaného tovaru spôsobuje nemalé komplikácie obom stranám, predovšetkým však firme, ktorá potrebovala tento tovar previezť.

Zlyhania pri preprave tovaru sú predovšetkým omeškanie a znehodnotenie tovaru pri prevážaní. Zdržanie prepravy môže ale spôsobiť aj neočakávaná udalosť (zmena počasia, dopravná nehoda). Jedná sa o faktory, ktoré nielen vy, ale dokonca ani samotný vodič, ktorý obsluhuje vozidlo, ktoré prepravuje váš tovar, nedokáže ovplyvniť.

Pozor na preťaženie vozidiel

Znehodnotenie tovaru ale môže spôsobiť aj preťaženie. Ak si vyberiete kamiónovú prepravu, musíte dbať na to, aby prevážaný tovar nebol znehodnotený práve kvôli preťaženiu vozidla. Opäť sa môžu vyskytnúť neočakávané udalosti, ako napríklad to, že sa na vozidle, ktoré prepravuje tovar, vyskytne neočakávaná porucha. Na druhej strane, majiteľ vozového parku, ktorý prepravuje tovar, zodpovedá za stav vozidla a pred každou jazdou sú potrebné technické kontroly. Ak sú opotrebované palivové čerpadlá, ktoré sú pre fungovanie vozidiel nevyhnutné, je potrebné objednať nové palivové čerpadlá a vymeniť ich tie znehodnotené. Až potom môže vozidlo prevážať tovar.

Ak sa chcete vyhnúť zlyhaniam pri preprave tovaru, vyberte si spoľahlivú firmu, ktorá vám zabezpečí prepravu tovaru včas a zaručí, že sa tovaru pri preprave nič nestane. Zároveň si vyberte firmu, ktorá dodržiava maximálnu povolenú nosnosť a prepravné vozidlá nepreťažuje.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila