Vráti sa doba domácich malých autoservisov?

  • Inzercia
  • 30. marca 2021, 13:31

Nielen v Piešťanoch, ale aj v iných slovenských mestách si spomínajú na časy, keď boli pomerne populárne aj menšie domáce autoservisy, ktoré sa nachádzali na dvoroch či v garážach domov, prípadne v iných, útulnejších priestoroch. Určite nechceme súdiť, ktorý trend je lepší, či veľké autoservisy, alebo malé rodinné. Dnešná doba však prináša zmeny a je otázka, či sa náhodou nevrátia aj takéto klasické domáce autoservisy. Ak vás napríklad taká myšlienka láka a máte skúsenosti s údržbou auta, možno vás táto myšlienka zaujme.

Zdroj obrázka: Minerva Studio / Shutterstock.com

Nevyhnutné vybavenie

Na úvod však treba povedať, že pre fungovanie domáceho autoservisu je nevyhnutné potrebné vybavenie. Na tom sa naozaj neoplatí šetriť. Napríklad nožnicové zdviháky, základná súčasť vybavenia autoservisu, majú určitú nosnosť. A ak skrátka chce autoservis poskytovať služby pre autá vážiace do 3,5 tony, nemôže tam byť nožnicový zdvihák s nosnosťou „len“ 3 tony. V tomto sa nedajú nájsť kompromisy, len hľadať čo najlepší pomer kvality a ceny. Bez kvality to však nepôjde. Taký autoservis by ani nemohol fungovať, a ak by aj začal fungovať, neprilákal by zákazníkov.

Pri kompresoroch si všímajte objem

Ďalšou absolútne základnou súčasťou autoservisov sú piestové kompresory, ktoré vo veľmi zjednodušenom podaní slúžia na hustenie pneumatík pri ich výmene. Pre úplných laikov – ak ste ako malí potrebovali nafúkať futbalovú loptu, aby mala patričný objem vzduchu a odskok, tak to isté len vo väčšom meradle platí pre hustenie pneumatík. Pri výbere piestového kompresora je potrebné všímať si jeho výkon a objem, uvádzaný v litroch. Čím väčší objem, tým väčší výkon a efektivita. Avšak, samozrejme, aj tu je priestor hľadať prienik kvality a ceny.

Má to potenciál?

Ak napríklad žijete v Piešťanoch a v minulosti ste pracovali v autoservise, alebo máte o tejto oblasti vedomosti, sami viete, či má takéto podnikanie potenciál alebo nie. Záleží aj na konkurencii, konkrétnom trhovom prostredí a podobne. Doba sa však mení, je ťažká, no prináša aj nové príležitosti. A toto môže byť tá vaša šanca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela