V Rakoviciach horela strecha, na Banke veci na dvore

Piešťanskí hasiči minulý týždeň zasahovali pri požiari strechy rodinného domu v Rakoviciach, ale pomáhali i pri dopravnej nehode na Teplickej ulici v Piešťanoch. Červený kohút sadol aj na dvor domu na Banke.

(Autor: FB Obec Banka/FB DHZ Veľké Kostoľany)

V pondelok 22. marca o tretej ráno vyrážali traja piešťanskí hasiči do Vrbového. V tamojšom dome mal unikať plyn a na mieste sa mala nachádzať nadýchaná osoba. Po príchode hasičov bol ohlasovateľ na dvore, pričom sa sťažoval na bolesť hlavy a štípanie na jazyku, no javilo sa tiež, že je pod vplyvom psychotropných látok, lebo nezrozumiteľne komunikoval. V rodinnom dome sa už dlhšie nekúrilo, nikde sa nesvietilo. Príslušníci oznamovateľovi poskytli predlekársku pomoc. Keď prišla záchranka, vysvitlo, že bol liečený na psychiatrii a mal užiť lieky. Hasiči pomocou prístroja premerali priestor domu a nezachytili žiadne hodnoty naznačujúce únik plynu. Odstavili však energie, zavreli okná, zamkli bránu a kľúče odovzdali ošetrujúcemu zdravotníkovi, keďže muža brala RZP do nemocnice.

V utorok 23. marca o 12.49 h hlásili hasičom požiar na Banke na dvore rodinného domu na Športovej ulici. Horelo množstvo nepotrebných vecí, ktoré si na dvor nanosil sám majiteľ domu. Práve ten sa snažil oheň zahasiť vedrom s vodou, pričom utrpel ľahké zranenia od sálavého tepla, nekomunikoval a nikoho nechcel vpustiť na svoj pozemok. Hasiči teda na dvor vošli cez oplotenie a vybavení dýchacími prístrojmi začali likvidovať požiar. Na miesto dorazili aj dobrovoľní hasiči z Banky a Moravian nad Váhom, ktorí tiež pomáhali s likvidáciou ohňa.

Štyria hasiči vyrážali v stredu 24. marca o 22.12 h do Rakovíc k požiaru strechy rodinného domu. Plamene zachvátili povalu v okolí komína, priestor bol silno zadymený, dym sa čiastočne šíril aj do obytných častí domu. V čase príchodu jednotky sa štyria ľudia z domu nachádzali na dvore, traja boli vnútri. Hasiči ich vyviedli von do bezpečnej vzdialenosti, odpojili dom od elektrickej energie a začali s rozoberaním stropu a následným hasením požiaru. Na miesto sa dostavili aj dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian a Rakovíc. Tí miesto po likvidácii požiaru prevzali.

Vo štvrtok 25. marca dopoludnia štartovali hasiči k dopravnej nehode na Teplickej ulici v Piešťanoch. Zrazili sa dve osobné autá – Honda Civic a Fiat Bravo, pričom nik neutrpel zranenia. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia, vytečené kvapaliny zasypali sorpčným materiálom a odstránili z vozovky.

Posledným minulotýždňovým výjazdom bola pomoc pri zrážke so zverou. V nedeľu 28. marca po ôsmej hodine večer na diaľnici D1 v smere na Bratislavu zrazil biely Seat Leon zver, ktorá pri náraze poškodila palivovú nádrž a zostala ležať v rýchlom pruhu. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín