Román Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí je – poctou knihám, čitateľom aj kníhkupcom

  • Kultúra a spoločnosť / Knihy
  • 29. marca 2021, 00:02

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Najlacnejšie knihy)

Kniha Erica de Kermela Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí je románom – poctou knihám, čitateľom aj kníhkupcom. „Keď máte kníhkupectvo, nakoniec sa o svojich zákazníkoch dozviete veľa vecí. Snažím sa vyvarovať indiskrétnych otázok, pretože keď poznám ich čitateľské záujmy, viem o nich už aj tak dosť,“ hovorí Natália, ktorá sa s manželom presťahovala z Paríža na juh Francúzska.

Natália ako bývalá profesorka francúzštiny a milovníčka literatúry knihám rozumie a rozhodne sa kúpiť malé kníhkupectvo, v ktorom vytvorí priestor, kde sa prelínajú príbehy z kníh so skutočnými príbehmi návštevníkov. Čitateľa pohltia zážitky kupujúcich a s Natáliou prežíva jej novú životnú etapu, ale aj zložitý vzťah s dcérou. Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí nemožno obísť, ponúka knihy, lásku k životu aj ľuďom.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj