Cez víkend sa v Trnave nebude očkovať. Chýbajú vakcíny.

  • Kraj / Piešťany / Región
  • 26. marca 2021, 13:17

Veľkokapacitné očkovacie centrá Trnavského kraja zostanú cez víkend zatvorené, chýbajú vakcíny.
Trnavský samosprávny kraj ráta s tým, že očkovanie sa opäť rozbehne v sobotu 3. apríla.

(Autor: trend.sk/shutterstock)

V troch veľkokapacitných očkovacích centrách zriadených Trnavským samosprávnym krajom sa počas nadchádzajúceho víkendu očkovať nebude. Dôvodom je nedostatok vakcín. V očkovaní by sa malo pokračovať v sobotu 3. apríla a ďalej podľa počtu dostupných vakcín. Agentúre SITA informáciu potvrdil odbor komunikácie župy.

Doteraz v očkovacích centrách v Trnave, Dunajskej Strede a Skalici dostalo prvú dávku vakcíny AstraZeneca približne 27 500 záujemcov. Centrá sú zriadené v priestoroch stredných škôl, počas víkendov v nich očkujú lekári a sestry z ambulancií. Trnavský župan Jozef Viskupič plánuje v spolupráci s mestami v kraji otvoriť aj ďalšie očkovacie centrá, podmienkou však je dostatok vakcín. Mesto Trnava dáva na zriadenie ďalšieho očkovacieho miesta k dispozícii Mestskú športovú halu.

V očkovaní v kraji pokračujú nemocnice a v tomto týždni sa pridali aj polikliniky. V nich však zvyčajne očkuje len jedna ambulancia s kapacitou najviac 150 ľudí za deň.

Trnavský samosprávny kraj zriadil prvé veľkokapacitné očkovacie centrum ešte vo februári v priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Trnave. V marci pribudli ďalšie dve v priestoroch stredných škôl v Dunajskej Strede a Skalici. Záujemcovia o očkovanie sa prihlasovali cez centrálny štátny systém.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj