Protidrogový záťah vo Veľkom Orvišti aj Seredi

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 25. marca 2021, 14:29

Policajní kriminalisti Krajského riaditeľstva PZ Trnava plánovali akciu niekoľko mesiacov. V utorok, 23. marca urobili policajné záťahy súčasne na dvoch miestach. Jeden v meste Sereď a druhý v obci Veľké Orvište.


ilustr. obr. (Autor: KR PZ Trnava)

Väčšinu drog policajti našli a zaistili pri domovej prehliadke v dome, v Seredi. štyridsaťdeväť ročný J.K prechovával  takmer 3 kg čistého pervitínu, z ktorého by sa podľa výsledkov predbežnej expertízy dalo vyrobiť viac ako 26 tisíc jednotlivých dávok pika. Na čiernom trhu by za pervitín v takejto kvalite zinkasoval viac ako 100 tisíc eur.

Pri druhej prehliadke zaistili policajti marihuanu a pervitín, a navyše sa podarilo policajtom zhabať aj veci určené na užívanie a distribúciu drog. Išlo napríklad o striekačky, plastové vrecká, sklené fajky, digitálne váhy a skúmavky.

Vyšetrovateľ obvinil 49 ročnému muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spolupáchateľstvom a spolu s ním aj  33 ročného muža. Tretia osoba bola po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustená na slobodu. Z dôvodu obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti, žiadal vyšetrovateľ pre oboch väzobné stíhanie. Do rozhodnutia o väzbe zostávajú muži v celách policajného zaistenia.

Staršiemu mužovi hrozí za predaj a distribúciu drog v značnom rozsahu a za recidívu, trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Mladší si môže posedieť za mrežami na 10 až 15 rokov.

TS KR PZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia