Vybavte si domácnosti on-line: Ako nakúpiť nábytok na internete

  • Inzercia
  • 24. marca 2021, 11:00

On-line nákupy majú svoje nespochybniteľné výhody. A to nielen v odvetví módy, kozmetiky, kníh alebo potravín, ale aj nábytku. Ako inak oživiť svoj domov, v ktorom momentálne trávime veľa času, než práve na internete? Spísali sme pre vás 7 výhod a tipov, aby ste mali nakupovanie pod kontrolou a neboli pri doručení nemilo prekvapení.

Foto: Shutterstock

Prečo nakupovať nábytok on-line

  • môžete nájsť lacnejšie varianty
  • väčší výber produktov
  • rýchlejšie vyhľadávanie pomocou zadaných filtrov a parametrov
  • všetky možné aj nemožné informácie o produktoch na jednom mieste
  • môžete dohľadať produktové fotky interiéru
  • používateľske recenzie a hodnotenie e-shopov, vďaka ktorým overíte kvalitu

Na aké nevýhody môžete naraziť

  • absencia doplnkových služieb (výnos na poschodie)
  • zložitejšie reklamácie niektorých e-shopov
  • nie je možné si nábytok pozrieť na vlastné oči, ohmatať

Hľadajte inšpiráciu

V pohodlí domova vás nikto nenúti ponáhľať sa, chodiť uličkami plných ľudí, ani hľadať posledné sviečky v akcii. Preto máte dostatok času na hľadanie produktov, ktoré do domácnosti potrebujete.

Čerpajte inšpiráciu v interiérových a produktových fotkách, prejdite sa Pinterest a spíšte si, aké druhy produktov a v akom štýle sa vám vlastne páčia. Spravíte si lepší prehľad, čo pasuje alebo nepasuje dohromady a vybrané kusy nábytku budú jednotnejšie.

Vyhľadávajte podľa obrázku

Keď už nájdete nejaký kúsok vyhľadajte ho podľa obrázka. Nepoznáte názov ani neviete, aký obchod taký produkt vlastne predáva? Nevadí.

Stačí ho odfotiť alebo stiahnuť fotku z internetu. Potom ho nahráte do vyhľadávača nábytku a interiérových doplnkov BIANO (kliknite na ikonku foťáku, ktorá je na každej stránku webu Biano vpravom hornom rohu). Hneď budete mať pred sebou ponuky rovnakých alebo podobných produktov z rôznych e-shopov, ktoré môžete radiť napríklad od tých najlacnejších.

Čítajte nákupného poradcu a magazíny

Je celkom bežné, že v obchodoch málokedy narazíte na niekoho, kto by vám s výberom poradil. Ak aj áno, nemáte dostatok času na prieskum trhu. Môžete si predčítať kopec článkov o tom, ako vybrať nábytok, kam umiestniť dekorácie, ako lepiť tapety, či starať sa o konkrétny textil a na nákup tak “pôjdete” vyškolený.

To sa vám na internete nestane. Môžete tu pomerne ľahko vyhľadať dostatok informácií. Zároveň si v kľude môžete zmerať rozmery miestnosti doma a vyberať podľa nich. Vďaka tomu budete perfektne vedieť, aký rozmer sedačky sa vám vojde do obývačky alebo ako veľké nočné stolíky do spálne si budete môcť dovoliť.

Jediné, čo vám môže byť trocha náročnejšie, sú matrace, ktoré je skutočne potrebné pre pokoj v duši otestovať osobne. Ale aj v tomto prípade môžete staviť na recenzie používateľov alebo zvolenie správnej tuhosti, tvrdosti a typu matraca podľa toho, na čo ste zvyknutí.

Nakupujte univerzálne a iba to, čo naozaj potrebujete

Poznáte taký ten pocit, keď idete do Ikey po jednu varechu a priveziete späť domov dve sviečky, novú kyticu, dekoračný vankúšik a taburet? Problém nastáva vo chvíli, keď nakupujete úplne bez rozmyslu –

Ušetriť nejakú tú korunu môžete Inteligentnejšie nákupnom zoznamom. Mrknite, či váš obľúbený e-shop neponúka možnosti označenia výrobkov do pomyselného nákupného zoznamu, alebo zoznamu želaní. Vedľa nešliapnete ani so starým dobrým papierom a ceruzkou.

Vždy nakupujte s chladnou hlavou. Doma môžete všetko zvážiť, rovnako ako zamyslieť sa nad tým, či vami vybrané kombinácie sú skutočne to pravé orechové.

Zamerajte sa na kusy nábytku, ktoré sa ľahko kombinujú, sú v jemnejších a krémovejších farbách a ľahko idú zladiť so zvyškom domácnosti. Extravagantnejšie odtiene a vzory si môžete naopak dovoliť pri veciach, ktoré možno jednoducho obmeniť, napríklad na závesoch, kobercoch, dekoračných vankúšikoch alebo obliečkach.

Pozorne čítajte popisy produktov

Jednotlivé kúsky do bytu mávajú nábytkové e-shopy pomerne dobre popísané. Budete tak vedieť na prvú dobrú rozmery, materiál i typ. Jediné, čo vám môže chýbať, je presný odtieň alebo vzor v interiéri. Mnohé obchody ale ponúkajú aj vzorkovník čalúnení zadarmo, prípadne videorecenzie alebo fotky v interiéri.

Informujte sa u e-shopov

Pretože nákup nábytku je veľká vec nielen objemovo, ale aj finančne, prečítajte si najskôr podmienky jednotlivých e-shopov. Niektoré ponúkaju poštovné zadarmo nad určitú sumu, iné naopak účtujú vyššie sadzby za objemnejšie balíky.

Je tiež dobré si zistiť, ako bude prebiehať reklamácia v prípade, že výrobky budete chcieť vrátiť alebo budú poškodené. Niektoré obchody ponúkajú až 90 dní na vrátenie tovaru, nájdete aj spoločnosti, ktoré si tovar vyzdvihnú a na svoje náklady odvezú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav