Stretnutia iba online

Posledné týždne boli čisté vzrúšo. Nie, nehovorím o politike, to je už dlhodobejšie len hanba a smútok. Novinárčina bez „zbytočných” osobných stretnutí mi stále nevonia, ale nemám na výber. Zvykám si, je to výzva. Nerád sa sťažujem, vlastne ani nie je na čo.

Do toho prišla starostlivosť o rodinu a o zdravie, lebo to je kľúčové a na tom záleží nielen teraz. Naše bubliny musia stoj čo stoj zostať nad vodou. Už sme blízko. Podporujme sa, ticho sa dotýkajme, aj keď len na diaľku.

Medzičasom bol aj Medzinárodný deň žien. Moja žena Kata nemá rada rezané kvety. Nemusíme si nič dokazovať. Bez ostychu ju zbožňujem na dennej báze ako ženu, ktorá ma robí viac mužom a dodáva mi silu. Obdarilo ma filozofovanie s vnímavým Petrom Rusnákom aj hovorenie o deťoch a o nás rodičoch s Erikou Bílikovou a najnovšie ma inšpirovala menovkyňa Táňa Sedláková, s ktorou sme debatovali aspoň na diaľku.

Priblížili sme sa online a hovorili o miestnych samosprávach, občianskej angažovanosti a zmenách, ktoré sú na ceste vpred priam nevyhnutné. Nenechajte si náš rozhovor ujsť v ďalšom čísle, jej činy stoja za to. Naživo som sa stretol s ľuďmi, ktorí v Piešťanoch nezištne pomáhajú. Táto doba si vyžaduje inšpirácie a solidaritu.

Aj preto si dovolím osloviť nášho pána primátora, aj keď sa osobne ešte nepoznáme. Pán primátor, nie je vás vidno. Verte mi, myslím to v dobrom ako radu. Pýtam sa na vás v kaviarňach, malých obchodíkoch, nevidím vás na testovaní ani pri očkovaní. Tuším, že to máte v súčasnej situácii nesmierne náročné, že robíte aj veľa dobrého pre naše mesto. Netuším ale, prečo o tom takmer mlčíte. Ste tu aj pre ostatných.

Už vyše roka žijeme viac-menej v online priestore a napriek tomu ani tam vás príliš nestretáme. Momentálne iná možnosť nie je. Medializácia, ktorej sa azda stránite, je základ, otvorená komunikácia kľúč do každých dverí. Inšpirujte sa primátormi okolitých miest. Kríza je príležitosť. Potrebujeme vás bližšie, transparentnejšie a ozajstnejšie. Pokora a skromnosť je obdivuhodná, ale pandémia volá po činoch, ktoré sú vidieť. Nedajte šancu vašim neprajníkom.

Nebojte sa hovoriť a zdieľať, čo robíte, my to od vás priam očakávame. Môžete tým pomôcť a inšpirovať ostatných. Súdržnosť a empatiu dnes potrebujeme viac ako čokoľvek. My, občania mesta, sa radi pridáme.

Tešíme sa na každé online stretnutie. Držme si palce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava