Malý nákup, veľká pomoc: Arta odovdzala štafetu gymnazistom

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 24. marca 2021, 11:26

Verejná zbierka Malý nákup, veľká pomoc sa z Arty presúva do piešťanského gymnázia. Vaše nákupy tam môžete nosiť každý utorok a štvrtok od 16.00 do 18.00 hod bočným vchodom od mestského úradu.


Predávanie "štafety" piešťanskému gymnáziu (Autor: Kata Sedlak)

Pomoc pri organizácii zbierky ponúkli študenti piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina, pre ktorých je to v týchto časoch veľká príližitosť priložiť ruku k dielu. „Pre našich študentov, ktorí sa venujú dobrovoľníctvu, je to doslova radosť. Každý utorok a štvrtok sa budú striedať dvojice,  ktoré budú preberať nákupy a skladovať ich v jednej zo školských garáží,“ potvrdila nám stredoškolská učiteľka Stanislava Šimová, ktorá je už šesť rokov koordinátorkou dobrovoľníkov na piešťanskom gymnáziu. V súčasnej situácii je hlavná budova uzatvorená, a preto bude prístupný bočný vchod do gymnázia od strany mestského úradu.

Iniciatíva, ktorú doteraz zastrešovalo novovznikajúce kutúrno-kreatívne centrum Arta, sa za niekoľko týždňov stretla s veľkým ohlasom. „Chceme sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sú aj v tejto dobe, kedy to nikto z nás nemá ľahké, ochotní nezištne pomôcť. Piešťanci ďakujeme!,” poďakoval sa autor myšlienky nákupov Juraj Nozdrovický.  Vďaka zmobilizovaniu obyvateľov mesta mohli iniciátori odovzdať piešťanskému Centru pomoci človeku niekoľko obrovských nákupov, na odvoz ktorých bol každý týždeň potrebný aj prívesný vozík. 

Nákupy ďalej putovali rodinám a ľuďom, pre ktorých sa aj bežný nákup stal otázkou prežitia. Boli sme nesmierne prekvapení záujmom a množstvom potravín a tovaru, ktoré sme z Arty obdržali. Je to neuveriteľná pomoc pre rodiny a jednotlivcov, pre ktorých je súčasná situácia neúnosná a doslova sa ocitli na hranici chudoby. Všetkým, ktorí sa rozhodli prispieť malým nákupom, úprimne ďakujeme,” povedala nám Edit Karabová z Centra pomoci človeku, ktoréeviduje vyše 300 rodín, slobodných matiek a jednotlivocov v Piešťanoch odkázaných na pomoc druhých. 

Úspech občianskych iniciatív stojí a padá na ľuďoch, ktorí sú ochotní urobiť čosi pre druhého alebo pre nás všetkých nezištne, len z vlastnej vôle a vo svojom voľnom čase. Budovanie komunity okolo novovznikajúcej Arty sa už teraz ukazuje ako veľmi prínosné. 

Tu je zoznam základných potravín a drogérie, nákupom ktorých môžete pomôcť aj vy:

Potraviny: trvanlivé mlieko, detská krupica, cereálie, vločky, musli, cukor, cestoviny, slížiky, múka, ryža, sáčkové polievky, čaj, strukoviny (šošovica, fazuľa, hrach), konzervy (paštéty, rybičky), zemiaky, jablká, kečup, horčica, kakao, müsli, korenie, rasca, majorán, piškóty, keksíky, sladkosti atď. 

Drogéria: sprchový šampón, mydlo, pasta, kefky (aj detské), detské plienky (veľkosť 1-4), papierové vreckovky, toaletný papier, jar, prach na pranie, čistič na podlahy, wc čistič atď. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek