Horela rakovická skládka i suchý porast pri čistiarni

Piešťanskí hasiči minulý týždeň pomáhali pri likvidácii požiaru odpadovej skládky v Rakoviciach, hasení suchého porastu pri piešťanskej čistiarni, ale aj pri zabezpečovaní uniknutých prevádzkových kvapalín po dopravnej nehode.

ilustračné foto (Autor: KR HaZZ Trnava)

V pondelok 15. marca o tretej ráno hasiči vyrážali na rakovickú skládku odpadu, kde horela plocha s rozlohou 30×40 metrov neďaleko odstaveného kompaktoru. Na likvidácii požiaru sa podieľali ôsmi príslušníci za použitia jedného B-prúdu a dvoch C-prúdov. Hasenie komplikoval silný vietor, bolo potrebné použiť aj dýchacie prístroje. Profesionálom pomáhali dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian a Vrbového. Po uhasení požiaru a zasypaní ohnísk Piešťanci ukončili zásah až o 11. hodine predpoludním.

Na druhý deň pomáhali hasiči na čerpacej stanici vo Vrbovom. Z prederavenej nádrže osobného auta tam vytekal benzín.

Prevádzkové kvapaliny odstraňovali aj v stredu 17. marca v Moravanoch nad Váhom, kde sa zrazili Volkswagen Transporter so Škodou Octavia. Nehoda sa zaobišla bez zranení, bolo však potrebné na vozidlách vykonať protipožiarne opatrenia. Na miesto dorazili aj policajti, ktorí nehodu zadokumentovali.

Posledný minulotýždňový výjazd hasičov smeroval k piešťanskej čistiarni odpadových vôd. V sobotu 20. marca tam pri štátnej ceste horel suchý porast s rozlohou 2,5×100 metrov. Na likvidáciu požiaru príslušníci použili jeden vysokotlakový prúd.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav