Starostlivosť o záhradné jazierko

  • Inzercia
  • 23. marca 2021, 16:00

Príroda sa prebúdza po dlhej zime a aj keď vo viacerých regiónoch sa stále ešte drží zima, v mnohých je už cítiť jar. Ak máte vlastnú okrasnú záhradu, ale aj úžitkovú záhradu, je jasné, že prvé pekné jarné dni budete tráviť práve na záhrade. Úprava záhradky, či už okrasnej, alebo úžitkovej a jej príprava na novú sezónu sa nesmie zanedbať.

Foto: Marinodenisenko / Shutterstock.com

Ak je ale súčasťou vašej okrasnej záhrady aj záhradné jazierko, nesmiete podceniť starostlivosť oň práve v tomto období na začiatku jari.

Štartovacie baktérie do jazierka

Ak máte záhradné jazierko vo svojej okrasnej záhrade, ako prvú vec, na ktorú by ste mali myslieť ohľadom záhradného jazierka, sú štartovacie baktérie do jazierka. Každé jazierko potrebuje po dlhej zime správne oživiť a práve štartovacie baktérie sú tým najvhodnejším. Na jar sa rozbiehajú biologické procesy a navyše sa začína aj voda v jazierku ohrievať. Ryby sa začnú kŕmiť a aj preto je potrebné jazierku „pomôcť“ práve dobrými štartovacími baktériami do jazierka.

Všetky tieto biologické procesy ale zvyšujú úživnosť vody a začínajú sa tam tvoriť látky, ktoré ohrozujú život rýb v jazierku. Podporujú tvorbu rias a ako dobre vieme, ak sú v jazierku nebezpečné riasy, znižuje to kvalitu života pre ryby, ktoré v jazierku chováte.

Ak chcete, aby jazierko nasledujúcu sezónu prosperovalo, zaobstarajte si dobré štartovacie baktérie do jazierka a použite ich už teraz na začiatku jari. Práve od správne naštartovaného jazierka sa odvíja aj zvyšok sezóny.

Filter do jazierka

Zbaviť sa problémových rias a zabezpečiť zdravý vzhľad jazierka vám pomôže aj filter do jazierka. Tieto filtračné baktérie do jazierka sú súčasťou biologického čistenia jazierka, ktoré neohrozí život v jazierku, ale chráni pred nebezpečnými zelenými riasami.

Ak chcete mať krásne záhradné jazierko, očistite okolie jazierka od suchého lístia, ktoré tam ostalo ešte z jesene a nezabúdajte použiť práve štartovacie baktérie a kvalitný filter do jazierka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek