Lopatou dobitú mačičku sa zachrániť nepodarilo

V nedeľu 21. marca, len deň po Medzinárodnom dni šťastia, nahlásili piešťanskému útulku dobitú mačku v obci Dvorníky. Mačke v tomto prípade, bohužiaľ, veľký kus šťastia chýbal k tomu, aby mohla ďalej existovať na tomto svete. Jeden z tamojších obyvateľov evidentne pozabudol na to, že zvieratá nie sú veci a jednoducho sa „nemlátia“. Nevinné zviera ubil lopatou, a to, napriek veľkej snahe o záchranu, napokon skonalo.

Čierna mačička mala po údere poškodený mozog. Zdroj foto: FB Viac úsmevov:)

Útulok Piešťany v nedeľu po ôsmej hodine ráno vyzval svojich podporovateľov, či by mohli pomôcť s prevozom zranenej mačky z obce Dvorníky. Tamojší starší pán mal „ovaliť“ mladú mačičku lopatou a prehodiť ju k susedom do záhrady v domnienke, že ide o ich zviera.

Suseda sa o čiernu mačku postarala a kontaktovala útulok, kde prirodzene vyhodnotili, že mačka potrebuje lekárske ošetrenie. Nebolo jasné, aké zranenia presne zviera má, no hralo sa o čas, a tak bolo nutné, aby ho niekto previezol z Dvorníkov do Piešťan. Našťastie, dobrá duša sa opäť našla, aj niekoľko ďalších do zálohy a mačku sa podarilo previezť na ošetrenie.

Približne ročná mačka bola prevezená na kliniku, kde zistili, že zlomeniny síce nemá, ale pravdepodobne poškodený a opuchnutý má mozog, pričom nebolo jasné, či to napokon prežije. Na pána, ktorý si zjavne neuvedomil, že je rok 2021 a týranie zvierat je v dnešnom civilizovanom svete neakceptovateľné, podali trestné oznámenie.

V ten istý deň ošetrovatelia zvierat „otočili“ na kliniku ešte raz, keďže ešte kým sa vôbec stihli vrátiť naspäť, už im bola hlásená ďalšia mačka. Tentoraz nie ubitá, ale zrazená v obci Banka. Nálezcovia ju priviezli, rӧntgen ukázal zlomenú panvu a stehennú kosť na zadnej nohe, čo bolo nutné riešiť operáciou.

A deň plný záchrany mačiek sa neskončil ani touto udalosťou. Popoludní na kliniku previezli kocúrika z Koplotoviec, u ktorého bolo podozrenie, že ho niekto otrávil. Toto sa napokon nepotvrdilo, išlo o infekciu. Nedeľu nakoniec uzavrela smutná správa o tom, že mačička z Dvorníkov uhynula. Pomenovali ju Nera, aby neskonala ako obyčajná nepotrebná vec bez mena.

Útulok však vzhľadom na tieto udalosti, odchyty a liečenia prosí svojich priaznivcov o finančnú pomoc, keďže operácie a veterinárna starostlivosť je pre občianske združenie nákladná.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek