Plavec ŠPK Kúpele Piešťany, Filip Lányi sa kvalifikoval na európsky a svetový šampionát

  • Plávanie / Piešťany / Šport
  • 21. marca 2021, 09:44
Filip Lányi potvrdil, že patrí k absolútnej slovenskej špičke. (Autor: FB ŠPK Kúpele)

Ako sme v minulom vydaní Piešťanského týždňa informovali, plavec ŠPK Kúpele Piešťany, Filip Lányi, na Veľkej cene Slovenska v Šamoríne prekonal slovenský juniorský rekord a kvalifikoval sa aj na európsky a svetový šampionát juniorov.

Filipovi Lányimu sa v disciplínach 400 a 800 metrov voľný spôsob podarilo zaplávať B-limity na ME aj MS juniorov. Na 400 m voľný spôsob dokonca prekonal slovenský rekord kategórie juniorov v 50-metrovom bazéne o 52 stotín sekundy. Predošlý rekord držal Adam Rosipal, ktorý ho zaplával na MS v roku 2017 v americkom Indianapolise.

„Plávalo sa mi veľmi dobre, z čoho som bol aj celkom prekvapený, pretože som pred mesiacom prekonal koronavírus. Nešiel som s cieľom pokoriť rekord, chcel som hlavne zaplávať limity na ME. Bol som veľmi prekvapený, keď som doplával a bol to rekordný čas,“ povedal piešťanský plavec o svojich výkonoch v Šamoríne a priblížil taktiež, v akej forme sa cíti po prekonaní koronavírusu: „V poslednej dobe sa mi pláva veľmi dobre, no také dva týždne naspäť to bolo ešte ťažké, a verím, že už som to rozplával. Dýcha sa mi už dobre, no zo začiatku to nebolo bohviečo.“

V úspešných vystúpeniach pokračovala aj plavkyňa ŠPK Kúpele, Olívia Ana Šprláková-Zmorová. Vyhrala 400 m polohové preteky v osobnom rekorde a len tesne zaostala za B-limitom na ME juniorov. Na 400 m voľný spôsob si to však vynahradila a potvrdila B-limit ako štvrtá, tesne pod stupienkom víťazov. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín