Mesto Trnava plánuje otvoriť školy až po Veľkej noci

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 19. marca 2021, 09:09

Obce v okolí Trnavy obnovia prezenčné vyučovanie na prvom stupni základných škôl už v pondelok 22. marca, Trnava tak plánuje urobiť až v stredu 7. apríla.

Mesto Trnava plánuje otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl až po Veľkej noci v stredu 7. apríla. Dovtedy zostávajú školy a školské zariadenia v obmedzenej prevádzke, otvorené sú len pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a tých rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová. Obce v okrese Trnava pripravujú otvorenie materských škôl a prvého stupňa základných škôl pre všetky deti už v pondelok 22. marca.

Okres Trnava sa v týždni od 22. marca v COVID automate presunie z čiernej fázy do bordovej. Trnavská radnica sa napriek tomu rozhodla pri otváraní škôl pre opatrný postup. Materské školy a prvý stupeň základných škôl v Trnave navštevuje zhruba 4 300 detí a ich otvorenie by podľa vedúceho odboru školstva, mládeže a športu Michala Špernogu znamenalo okamžitý nárast mobility.

„Navyše, nie je to proces, ktorý sa dá zrealizovať zo dňa na deň. Je potrebný prieskum medzi rodičmi, vyhodnotenie záujmu, zabezpečenie dostatočného počtu zamestnancov na spustenie prezenčnej formy vyučovania, zrušenie dištančného vzdelávania, zabezpečenie stravy, dôkladná dezinfekcia priestorov školy, ktoré sa doteraz nevyužívali, a mnoho ďalších vecí,“ dodal Špernoga.

Viaceré obce v okrese chcú otvoriť škôlky a prvý stupeň základných škôl už 22. marca. Deti by sa tak do škôlky a školy mali vrátiť napríklad v Šúrovciach, Špačinciach, Ružindole, Zelenči alebo Cíferi. Podmienkou je certifikát o negatívnom antigénovom alebo RT-PCR teste alebo potvrdenie o prekonaní COVID-19, prípadne doklad o zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny, pričom od druhého očkovania musí uplynúť aspoň 14 dní.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela