Trnavská župa otvorí stredné školy pre žiakov končiacich ročníkov

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. marca 2021, 17:55

Študenti končiacich ročníkov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja sa v pondelok 22. marca vrátia do školských lavíc. Prioritou podľa riaditeľa odboru školstva Stanislava Pravdu je, aby sa práve títo žiaci čo najlepšie pripravili na blížiace sa ukončenie štúdia. Do školy sa tak vráti približne 3 400 študentov.

(Autor: FB Gymnázium Pierra de Coubertina))

Vyučovací proces študentov ďalších ročníkov päťdesiatich župných stredných škôl bude naďalej pokračovať dištančnou formou. Župa podľa Pravdu priebežne sleduje a vyhodnocuje aktuálny vývoj epidemiologickej situácie a pripravuje sa na reštart prezenčného štúdia v plnom rozsahu. Otvorenie svojich škôl pre širší okruh študentov bude v pravidelných intervaloch prehodnocovať.

Na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sú školy oprávnené požadovať pred vstupom do svojich budov k nahliadnutiu aktuálne potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 nie staršie ako sedem dní, prípadne potvrdenie o prekonaní tohto ochorenia nie staršie ako 90 dní.

V interiéri zároveň platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest respirátorom triedy minimálne FFP2. V školách budú platiť prísne hygienické a protiepidemiologické opatrenia. Situáciu v súvislosti s nástupom do škôl bude župa monitorovať a v prípade potreby operatívne prijímať ďalšie opatrenia.

„Podmienka nástupu do školy je negatívny test, nie starší ako 7 dní. Pri nástupe do školy predložíte na vrátnici vyhlásenie o bezinfekčnosti a k nahliadnutiu kópiu certifikátu testu. Do školy prídu učitelia, ktorí v daný deň učia maturitné ročníky. Učiť sa bude podľa aktuálneho rozvrhu,“ informuje žiakov maturitných ročníkov piešťanské gymnázium.

Kraj zatiaľ prevádzku školských internátov neobnoví, okrem ubytovania študentov končiacich ročníkov stredných zdravotníckych škôl. Jednotlivé stredné školy budú zisťovať záujem žiakov aj učiteľov o stravovanie a podľa toho prispôsobia otváranie jedální.

Zmluvní dopravcovia po dohode so župou posilnia vybrané prímestské autobusové spoje zabezpečujúce dopravu študentov do a zo škôl.

SITA/pror

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika