Neskutočný pomocník pri čistení okien a nie je ani drahý

  • Inzercia
  • 18. marca 2021, 11:00

Čističe okien v posledných rokoch získavajú na popularite, pretože čistenie okien a iných plochých povrchov je s nimi oveľa rýchlejšie ako tradičným spôsobom. Tento typ zariadenia však nie je vyhradený exkluzívne iba pre okná. Môže byť tiež použitý na odstránenie kondenzácie.

zdroj:kaercher.com

Ak máte doma „vlhký problém“, je to jeden z najrýchlejších spôsobov odstránenia prebytočnej vlhkosti. Odstránenie kondenzácie alebo nečistôt z vašich okien nie je ľahká práca, ale čistič okien vám ju úžasne zjednoduší. Samozrejme, môžete stráviť víkend zápasením s vedierkami, stierkami a utierkami,alebo môžete investovať do čističa okien a za zlomok času odviesť dokonalú prácu. Ručné čističe na okná sú určené na odstránenie prachu, nečistôt a vody z vašich okien a iných lesklých povrchov a zanechávajú ich čisté a bez šmúh. Pri tom množstve okenných čističov v ponuke trhu – často s takmer identickým dizajnom – môže byť ťažké vybrať správne. Čistič okien Karcher vyhral test, čiže bude podľa všetkého správna voľba a práve preto sme sa rozhodli predstaviť vám ho dnes detailnejšie.

Oblasti použitia čističa okien Kärcher

S modelom WV 6 Plus – výhercom testu ponúka spoločnosť Kärcher vylepšenú verziu svojich ocenených bezdrôtových čističov na okná. WV 6 je oveľa viac ako jednoduchý čistič okien. Okrem okien je možné ho bez prestavovania použiť aj na zrkadlá, dlaždice, sklenené stoly a sprchové steny. Vďaka svojmu malému a šikovnému dizajnu sa WV 6 ľahko dostane na stiesnené a ťažko dostupné miesta. Vďaka dlhej životnosti je možné zariadenie používať v celej domácnosti bez prestávok súvisiacich s nabíjaním. Vďaka inovatívnemu dizajnu sacej hrany už ani hrany a povrchy v blízkosti podlahy nie sú problémom.

Takto funguje čistič okien Kärcher…

Čistič sa používa v tandeme s dodávaným rozprašovačom s integrovaným krytom z mikrovlákna. V prvej fáze sa pomocou rozprašovača a utierky z mikrovlákna vyčistí požadovaný povrch čistiacim prostriedkom. Potom sa použije „vysávač“. Vďaka nemu je možné špinavú vodu nasávať bez námahy a plynule. Funguje to presne podľa želania, výsledkom je lesklý povrch bez šmúh a zvyškov kvapaliny. Špinavá voda sa rýchlo a efektívne absorbuje do zbernej nádoby zariadenia. Nádobu je možné ľahko vyprázdniť bez toho, aby ste prišli do kontaktu so špinavou vodou. Vďaka prekvapivo tichej sacej hubici je možné zariadenie používať kedykoľvek počas dňa bez toho, aby ste rušili susedov. WV 6 je napájaný výkonnou lítium-iónovou batériou. Túto je možné nabiť do 170 minút pomocou dodanej rýchlonabíjačky.

Aby ste znížili náklady a chránili životné prostredie, má zmysel podstatne viac riediť čistiaci koncentrát Kärcher. Tu sa osvedčilo použitie okolo 10 ml na liter vody! To znamená, že 20 ml Kärcher koncentrát vystačí na 2 litre vody. To vám ušetrí dosť peňazí, keď sa pozriete na predajnú cenu koncentrátu čističa skla!

Výbava Kärcher WV 6

WV 6 je oproti predchádzajúcemu modelu vybavený množstvom vylepšení. Spoločnosť Kärcher kládla osobitný dôraz na zlepšenie životnosti a rozšírenie oblasti použitia. Vylepšená stierka má prepracovaný dizajn. Okrem toho bola nainštalovaná výkonnejšia batéria a väčšia nádrž na odpadovú vodu.

Vylepšená stierka pre okná bez šmúh

Kärcher WV 6 Plus má vylepšenú stierku. Vďaka predĺženej konštrukcii možno aj na väčších plochách bez prerušenia odčerpávať špinavú vodu. Predchádzajúce modely mali problémy s dosiahnutím všetkých miest, najmä po okrajoch a pri podlahe. To mohlo mať za následok nepríťažlivé šmuhy. Vďaka novej stierke je možné stopy pretiahnuť v jednom ťahu až na podlahu. To znamená, že WV 6 je vhodný aj na okná a povrchy blízko podlahy.

Silná batéria s výdržou až 100 minút

Kärcher WV 6 Plus ponúka dlhšiu dobu používania, výkonnejšiu batériu. Nová lítium-iónová batéria umožňuje výdrž 100 minút. V porovnaní s Kärcher WV 5 to predstavuje zlepšenie maximálnej doby chodu o 65 minút, čo umožňuje priemerný čistiaci výkon asi 300 m², čo zodpovedá 100 normálnym oknám bytu. Rýchlonabíjačka je súčasťou dodávky.

LED displej na zobrazenie zostávajúceho času

Na rukoväti je umiestnený LED displej, ktorý zobrazuje zostávajúcu výdrž batérie. Displej je možné podľa potreby zapínať a vypínať a poskytuje presné informácie o minútach, ako dlho je možné zariadenie používať, kým ho bude potrebné nabiť. Neočakávané pozastavenia sú preto vylúčené. Úplné nabitie batérie trvá asi 170 minút.

zdroj: kaercher.com

Veľká nádrž na odpadovú vodu s objemom 150 ml

Čistič je vybavený zväčšenou nádobou na odpadovú vodu, ktorá zodpovedá dlhšej životnosti batérie. Nachádza sa na rukoväti a má objem 150 ml. To znamená, že kapacita modelu WV 6 presahuje o 50% kapacitu predchádzajúceho modelu. Nádobu je možné medzi použitiami jendoducho vybrať a vyprázdniť. Nie je potrebný kontakt so špinavou vodou. Po skončení upratovania nádobu nilelen vyprázdnite, ale aj vypláchnite, aby sa nemohli vytvárať choroboplodné zárodky a zbierať nečistoty.

Ďalšie výhody tohto špičkového modelu

Novo premyslený koncept modelu je presvedčivý vo všetkých oblastiach:

  • veľmi vysoký sací výkon (bez kvapkania špinavej vody)
  • ergonomický dizajn s nízkou hmotnosťou (800 gramov)
  • vymeniteľná gumová sacia hubica pre všetky typy okien
  • dlhá výdrž batérie 100 minút (100 okien)
  • výkonná lítium-iónová batéria
  • hygienické čistenie bez pruhov
  • vrátane čistiacej jednotky a podložky z mikrovlákna

Spoločnosť Kärcher ponúka tento čistič okien v dvoch rôznych verziách. Obidve zariadenia majú rovnaké vyššie uvedené údaje o výkone. Rozdiel medzi variantmi spočíva v množstve dodávaného príslušenstva. Štandardným variantom je Kärcher WV 6 Plus. Štandardne sa dodáva s rýchlonabíjačkou, rozprašovačom s integrovaným krytom mopu z mikrovlákna, fľašou koncentrátu na čistenie okien a vymeniteľnou tryskou. Z hľadiska ceny je to lacnejšia možnosť.

Alternatívne je k dispozícii Kärcher WV 6 Premium. Za vyššiu cenu ponúka tento model ďalšiu saciu hubicu širokú 170 mm. Vďaka tomu je zariadenie vhodné na čistenie malých a ťažko dostupných miest, ako sú napríklad mriežkové okná a zrkadlá. Súčasťou fľaše s rozprašovačom je navyše špeciálny poťah na stieranie do vonkajších priestorov. Škrabka na nečistoty  pomáha odstraňovať odolné zvyšky nečistôt. Celkovo možno Kärcher WV 6 Premium použiť flexibilnejšie ako WV 6 Plus, ale v porovnaní s ním stojí cca o 20 EUR viac. Ale keďže samotná priložená sacia hubica 170 mm stojí najmenej 19 EUR, prémiový model môže vyhrať porovnanie cien.

zdroj: kaercher.com

Obe verzie Kärcher WV 6 sú presvedčivé. Zariadenia ležia ľahko v ruke a dajú sa bez námahy použiť na čistenie všetkých hladkých povrchov v dome a byte. Vďaka vylepšenej stierke už nie sú problémom povrchy a hrany blízko podlahy. S týmito modelmi je teraz možné čistenie bez šmúh všade. Pomer cena / výkon je vynikajúci. Špeciálne príslušenstvo pre Kärcher WV 6 Premium je možné teoreticky dokúpiť jednotlivo, aj keď vzniknuté ďalšie náklady presahujú príplatok za model Premium.

Zjednoduší a zefektívni čistič okien domáce práce?

V porovnaní s manuálnym čistením okien čistič okien šetrí čas.. Rovnaká oblasť sa nemusí viackrát utrieť, aby sa dosiahol uspokojivý výsledok. Ďalším plusovým bodom je univerzálnosť zariadenia. Čistič sa dá použiť na rôzne hladké povrchy, ako sú sprchové steny, zrkadlá a dlaždice. V kuchyni sú tiež veľké vodorovné plochy – pracovné dosky a stoly, ktoré sa musia skutočne každý deň čistiť. Aj tu sa dá veľmi dobre využiť čistič, ktorý absorbuje vodu a povrch vysuší. To isté platí pre varnú dosku. V tom prípade by ste však mali používať iba vysávač, aby ste zbytočne nepoškodili dosku s podložkou z mikrovlákna. Nakoniec možno samozrejme aj dvere a skrinky v kuchyni vyčistiť a vysušiť pomocou čističa na okná.

V chladnom období je vždy nepríjemné, keď ráno sadnete do auta a zvnútra je zarosené celé čelné sklo. Jeho zotretie veľmi nepomáha, pretože nie všetka voda sa absorbuje a rýchlo sa vytvárajú pruhy, ktoré zhoršujú viditeľnosť. Pomocou čističa okien to môžete rýchlo napraviť a absorbovať všetku vodu priamo z okna. Na prístrojovú dosku, alebo ešte horšie na sedadlo nič nekvapká.Okrem toho voda je odstránená priamo z vozidla a nemôže sa postarať o to, že sa na druhý deň opäť zahmlia okná.

Okrem toho dodatkové príslušenstvo, ako alternatívny nástavec alebo predlžovacia tyč umožňujú aj čistenie ťažko prístupných oblastí. Podobne dobré výsledky ako pri prístroji na čistenie okien sa v týchto oblastiach často nedajú dosiahnuť manuálne aj napriek vynaloženiu maximálneho úsilia.

V neposlednom rade tieto zariadenia umožňujú hygienickejšie upratovanie. Odpadová voda sa dočasne uskladňuje v integrovanej zbernej nádobe. Tá sa potom dá vyprázdniť úplne bez potreby kontaktu so špinavou vodou. Vďaka dodávanému rozstrekovaču s integrovanou utierkou z mikrovlákna nie je pri čistení potrebný žiadny kontakt s čistiacimi prostriedkami.Nevýhodou týchto zariadení sú obstarávacie náklady a doby nabíjania. Z dlhodobého hľadiska však vyššie náklady strácajú na význame. Z dôvodu prevádzky na batériu je doba používania časovo obmedzená. Novšie čističe okien však majú výkonnejšie lítium-iónové batérie a preto je ich životnosť obvykle dostatočná na všetky sklenené tabule a povrchy v byte.

Zdroj informácií

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava