Kolonádový most v Piešťanoch umelcom nakoniec nezakážu

Pouliční umelci sa budú musieť deň dopredu pred svojím plánovaným vystúpením na radnici ohlásiť. Jediné obmedzenie pre umelcov na Kolonádovom moste, ktoré zastupiteľstvo prijalo je, že pri svojich vystúpeniach môžu používať len akustické nástroje bez mikrofónov, zosilňovania zvuku či hlasu, alebo vytvárania elektronických akustických efektov. Na zvyšných miestach vymedzených pre pouličné umenie môžu pouliční umelci v Piešťanoch využívať aj elektronickú ozvučovaciu techniku. Rozhodlo o tom dnes mestské zastupiteľstvo.

(Autor: am)

S návrhom zmien podmienok vystupovania pouličných umelcov predstúpilo vedenie radnice dnes pred mestské zastupiteľstvo. Najzásadnejšie obmedzenie, ktoré tento návrh vyhlášky obsahoval, bola zmena miest určených na pouličné umenie v kúpeľnom meste. 

Ak by bolo nové nariadenie prijaté, pouliční umelci by mohli vystúpiť len na Winterovej ulici v úseku od hotela Lipa po fontánku pred hotelom Eden, či v Sade A. Kmeťa a na Námestí slobody. Zároveň návrh vylučoval používanie akejkoľvek elektronickej ozvučovacej techniky pre pouličné umenie na všetkých vyhradených miestach. Zakázaným priestorom pre pouličné umenie však mal byť Kolonádový most.

Na základe vznesených pripomienok k mestskej vyhláške zo strany viceprimátora Michala Bezáka a poslanca Martina Vala, Kolonádový most umelcom k dispozícii i naďalej zostáva. Ozvučovaciu techniku však umelci na moste používať už nemôžu. Táto možnosť im zostáva na ostatných, pre pouličné umenie vyčlenených, miestach.

Jediná podstatná regulatíva pouličného umenia v Piešťanoch, ktorá bola prijatá mestským zastupiteľstvom je, že pouliční umelci musia svoje vystúpenie ohlásiť deň pred jeho samotným zahájením na radnici. Pričom ako vysvetlila poslankyňa Iveta Babičová, takéto ohlásenie môže byť i na niekoľko dní, či celú letnú sezónu, kedy umelec plánuje v Piešťanoch vystupovať.

Pouliční umelci tak naďalej môžu vystupovať na všetkých miestach, ktoré k tomu boli v kúpeľnom meste na tento účel vyčlenené tak ako doteraz.

A to je Winterova ulica v úseku od hotela Lipa po fontánku pred hotelom Eden, Sad A. Kmeťa, Námestie slobody, ale aj Kolonádový most.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek