Pomôcť malým nákupom môžete aj tento týždeň

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 16. marca 2021, 09:45

Nákup pre rodiny v núdzi môžete priniesť v stredu a piatok medzi 16.00 a 18.00 h do Arty (bývalé Figaro) na Kollárovu ulicu 2. Nezištná pomoc Iniciatívy Arta a Centra pomoci človeku sa stretla s veľkým záujmom Piešťancov.


Iniciátor myšlienky Juraj Nozdrovický a Dominika Rusnáková z Iniciatívy Arta. (Autor: Juraj Sedlák)

V spolupráci s iniciátorom myšlienky Jurajom Nozdrovickým sa priestory novovznikajúceho kultúrno-kreatívneho centra Arta za posledné tri týždne zmenili na menší sklad. Zaplnili sa nákupmi základných vecí a potravín pre rodiny, ktoré sa vplyvom pandémie ocitli v kritickej situácii. Vďaka zmobilizovaniu Piešťancov, ktorí boli ochotní pomôcť, mohli iniciátori odovzdať piešťanskému Centru pomoci človeku niekoľko obrovských nákupov. Tie ďalej putujú rodinám a ľuďom, pre ktorých sa aj bežný nákup stal otázkou prežitia. Centrum pomoci ľuďom eviduje vyše 300 takýchto rodín, slobodných matiek a jednotlivcov v Piešťanoch. 

Arta sa za posledné tri týždne zmenila na sklad s „malými“ nákupmi.

Medzi potravinami, ktoré ľudia postrádajú, najviac patria: trvanlivé mlieko, detská krupica, cereálie, vločky, müsli, cukor, cestoviny, slíže, múka, ryža, sáčkové polievky, čaj, strukoviny (šošovica, fazuľa, hrach), konzervy (paštéty, rybičky), zemiaky, jablká, kečup, horčica, kakao, granko, korenie, rasca, majorán, piškóty a keksy. Drogéria: sprchový šampón, mydlo, pasta, kefky (aj detské), detské plienky veľkosť 1-4, papierové vreckovky, toaletný papier… Čistiace prostriedky: Jar, prach na pranie, čistič na podlahy, wc čistič atď. 

Ľuďom v núdzi najviac pomôžu základné potraviny, drogéria a čistiace prostriedky.

Pomôcť môže naozaj každý, lebo aj nákup za desať eur vie byť pre niekoho veľký. Aj vďaka vám môžu ľudia v núdzi zvládnuť tieto dni ľahšie. Ukazuje sa, že občiansky aktivizmus má v Piešťanoch veľa priaznivcov. Komunita tvoriaca sa okolo kultúrno-kreatívneho centra Arta, ktoré čaká rekonštrukcia, má aj v tomto smere veľkú perspektívu. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín