Hasiči: Nehoda a požiar počas týždňa, víkend však patril výjazdom k sporákom

Piešťanskí hasiči minulý týždeň zasahovali pri dopravnej nehode, ale aj pri požiari suchého porastu. Dovedna mali päť výjazdov, pričom dva spájal spoločný menovateľ – jedlo.

Dopravná nehoda medzi Piešťanmi a Drahovcami načas uzavrela cestu v oboch smeroch. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V utorok 9. marca krátko pred jedenástou vyrážali štyria hasiči k dopravnej nehode na ceste z Piešťan do Drahoviec. Išlo o zrážku troch áut značiek Opel Corsa, Škoda Octavia a Volkswagen Polo. Cesta bola neprejazdná, pričom jedna zranená osoba, pravdepodobne so zlomeninami a poškodením chrbtice, ležala pri aute, keďže ešte pred príchodom hasičov sa ju ľuďom podarilo vytiahnuť. Ďalší účastník mal ľahké zranenia a dvaja členovia posádky tretieho vozidla vyviazli bez zranení. Hasiči osobám poskytli predlekársku pomoc a odovzdali ich zdravotníkom. Očistili komunikáciu, vykonali protipožiarne opatrenia a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín.

Ešte v ten istý deň podvečer boli hasiči privolaní na Krajinskú cestu v Piešťanoch, kde obyvatelia uvádzali, že na treťom a štvrtom poschodí cítia plyn. Priestory vyvetrali, a tak hasiči po príchode prekontrolovali chodby i merače – s negatívnym výsledkom. Na miesto tiež dorazili policajti a pracovník poruchovej služby SPP, ktorý priestory premeral, rovnako však únik nepotvrdil. Obyvateľov poučili o ďalšom postupe pri úniku plynu.

Vo štvrtok 11. marca štyria hasiči vyrážali k požiaru suchého porastu na Priemyselnej ulici v Piešťanoch. Keď prišli na miesto, zistili, že ide o požiar kríkov a porastu pri ceste s rozlohou asi 8×40 metrov. Na jeho likvidáciu použili vysokotlakový prúd.

V sobotu 13. marca po 13. hodine popoludní hasičom nahlásili, že z bytu vo Veľkých Kostoľanoch sa dymí, pričom vnútri mal byť človek. Na mieste sa už nachádzali policajti a tamojší dobrovoľní hasiči. Príslušníci zistili, že dym pochádza zo spálenej stravy v rúre a obyvateľ doma nie je. Hasiči priestor odvetrali a odovzdali ho kostolianskej DHZ-ke.

Posledný minulotýždňový výjazd, rovnako v znamení zabudnutej stravy, mali hasiči v noci z nedele na pondelok. Po jednej hodine ráno ich privolali na Ulicu E. F. Scherera v Piešťanoch, kde mali pomôcť pri otváraní bytu. Zdravotníci totiž na mieste ošetrovali tamojšieho obyvateľa, ktorý vypadol z okna na prvom poschodí a tvrdil, že na sporáku má variace sa jedlo. Kým hasiči dorazili, zdravotníci obyvateľa odviezli na ošetrenie, a tak ich k správnemu bytu navigovala suseda. Dnu vošli cez otvorené okno pomocou rebríka. Zvnútra otvorili vchodové dvere policajtom, aby spoločne byt prekontrolovali. Zistili však, že na sporáku žiadne jedlo nie je.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel