Kanoista Rusnák sa pripravoval v španielskej Seville

Piešťanský singelkanoista Matej Rusnák sa po prvotnej príprave v Portugalsku presunul do španielskej Sevilly, kde sa pripravoval až do 13. marca. Tu sa pripravoval pod vedením trénera Ľubomíra Hagaru mladšieho nielen s ďalšími pretekármi z Dukly, ale aj s českými singlistami.

Matej Rusnák chodí na sústredenie do Španielska už dlhé roky. © Canoe.sk

„Veľkou výhodou je, že hotel je priamo pri lodenici, takže nám stačí zbehnúť dole a môžeme trénovať. Chodievame sem už asi desať rokov, takže to tu poznáme a podmienky na trénovanie sú tu výborné. Tréningový deň pozostáva z troch fáz pádlovania na vode a jednej v posilňovni. Kvôli covidu tu nepociťujeme žiadne obmedzenia, máme sprístupnenú posilňovňu, hangáre, jedáleň, funguje to tu úplne normálne. Povinnosťou je akurát nosiť rúško v interiéry. Podstatné je aj to, že sme spojili sily s českými pretekármi z Dukly Praha a v tréningoch vzájomne spolupracujeme a pomáhame si. Na vode sa cítim veľmi dobre, proti prvému sústredeniu sa už zameriavame viac na rýchlostné tréningy. Počas voľna prevažne oddychujeme, no Sevilla je krásne mesto, kaviarne tu fungujú normálne, takže sa sem tam ideme prejsť, na kávu a koláč, podebatovať s kolegami,“ priblížil detaily zo sústredenia Matej Rusnák.

Zdroj: Canoe.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek