Podoby džezu

  • Hudba / Rádio Piešťany
  • 14. marca 2021, 11:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, v prvú marcovú nedeľu to bolo práve desať rokov, čo som sa k vám prihovoril na vlnách Rádia Piešťany po prvýkrát. Hlad po džeze v našich končinách vtedy vyriešili dvaja šikovní mládenci Lacko Mušinský a Vojto Hank. Ja som naskočil do dobre rozbehnutého vlaku a spolu s vami sa v ňom odvtedy vezieme. Ďakujem Lackovi Mušinskému do hudobného neba a Vojtovi Hankovi za skvelú myšlienku, strhujúcu znelku a vydláždený chodník, po ktorom sa mi dnes pohodlne kráča.


Jano Babič (Autor: red)

Áno, desať rokov sme prešli v spolupráci s Paľkom Jurákom a odvysielali sme takmer štyri stovky premiérových relácii. Sme spolu dodnes, v štúdiu je s nami aj Saška Mathiasová a v tejto skvelej zostave kráčame džezovým svetom. Im dvom patrí moja vďaka za realizáciu často nie jednoduchej 120-minútovej relácie, ktorú pre vás každý týždeň chystáme.

S radosťou a dobrým pocitom ju pripravujeme pre vás, ktorí nás počúvate v Piešťanoch, ale aj v iných slovenských mestách, ba v mnohých krajinách, kde sa vám prihovárame s naším slovenským a piešťanským džezom a odkiaľ dostávame milé a povzbudivé ohlasy.

Ďakujem akciovej spoločnosti WINTER média, ktorá umožňuje šírenie džezu v miere, aká sa na iných súkromných médiách jednoducho nekoná. Rádio Piešťany je mediálnym partnerom všetkých dôležitých džezových podujatí na Slovensku, sme pri renomovaných anketách určujúcich trend vývoja džezovej hudby u nás, prezentujeme slovenský džez od mladých začínajúcich kapiel po skúsených a zavedených umelcov.

Strážime prenikavé novinky na svetovej džezovej scéne, pestrá štruktúra relácie obsahuje najnovšie informácie a aktuality. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s redakciou Rádia Piešťany, ale hlavne na ďalšie desaťročie džezu a dobrej hudby spolu s vami, milí priatelia a poslucháči.

V budúcej relácii vám predstavíme účastníkov ankety RadioHeads a výsledky hlasovania, rovnako nominácie na džezové albumy roka ankety Grammy Awards. Napriek ťažkej situácii bez koncertov a klubových aktivít džezmeni nestagnujú. Hrajú online v stiesnených priestoroch svojich obydlí, vydávajú albumy. Sme tu pre vás, aby sme vás o týchto aktivitách informovali.

Podoby džezu na Rádiu Piešťany budú v nedeľu o 20. hodine a na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj