Zdravotnými problémami zdecimovaný tím Čajok musí riešiť komplikovanú situáciu

Piešťanské Čajky sa aktuálne nachádzajú v zložitom období. Namiesto toho, aby sa intenzívne pripravovali na vyvrcholenie dobre rozbehnutého súťažného ročníka, musia riešiť komplikovanú situáciu, aby boli vôbec schopné v dohľadnej dobe nastúpiť k súťažnému stretnutiu.

Čajky v súčasnosti nemôžu počítať s viac než polovicou hráčok družstva. (Autor: Laco Duračka)

Pre kontakt s pozitívnou osobou počas posledného zápasu nadstavbovej časti Niké Extraligy Žien v Šamoríne musel celý tím absolvovať 14 dňovú karanténu. Bohužiaľ, ani Čajkám sa covid-19 nevyhol, štyri hráčky si nepríjemnou infekciou prešli a v týchto dňoch im končí 14 dňová karanténa. Hráčky, ktoré boli celý čas negatívne sa vrátili do tréningového procesu po skončení domácej izolácie v nedeľu 7. marca.

Klub vzhľadom na aktuálnu situáciu musel zrušiť účasť v štvrťfinále play-off Európskej basketbalovej ligy EWBL, kde sa na neutrálnej pôde v Rige mali Čajky v termíne 15. – 16.3.2021 predstaviť proti ruskému tímu NIKA Syktyvkar.  Čajkám zostávajú odohrať do konca nadstavbovej časti Niké Extraligy žien dva zápasy – doma proti Young Angels Košice (13.3.2021) a v Ružomberku (17.3.2021). Nadstavbovú časť je potrebné dohrať do 19.3. a preto už nie je veľký priestor na manévrovanie. V termíne 20. – 21.3.2021 sa uskutoční Slovenský pohár v Košiciach a následne 24.3.2021 odštartuje play-off štvrťfinálovými sériami.

Čajky sa však aktuálne nachádzajú v stave, kedy nemajú dostatočný počet spôsobilých hráčok, ktoré môžu v najbližších dňoch nastúpiť do zápasu, keďže okrem pozitívnych prípadov na covid-19 majú ďalšie hráčky na dlhšiu dobu zranené.

Klub sa preto musel zaoberať aj k krajným riešením, a to nenastúpiť na zvyšné dva duely nadstavbovej časti Niké Extraligy žien, ktoré v tom prípade budú skontumované v neprospech Piešťan s priznaním bodu. S určitosťou sa tak stane v zápase s Young Angels Košice, čo už klub aj oznámil súperovi i hracej komisii SBA. S najväčšou pravdepodobnosťou čaká rovnaký osud aj duel s Ružomberkom.

„Veľmi nás táto situácia mrzí, no žiaľ aj to prináša doba, v ktorej práve žijeme. Zdravie hráčok je u nás vždy na prvom mieste a preto v tejto chvíli nevidíme iné riešenie. Veríme, že ho všetci pochopia. Hráčky, ktoré prekonali covid – 19 pustíme do tréningového procesu až po dôkladnom lekárskom vyšetrení a preto nie je reálne, aby pár dní po skončení karantény podstúpili plné zaťaženie. Keď k tomu pridáme ďalšie hráčky, ktoré už dlhšie laborujú so zraneniami tak sme v stave, kedy nie je možné nastúpiť na zápas v rozumnom počte. Navyše aj zdravé hráčky, ktoré neboli pozitívne museli absolvovať 14 dňovú karanténu a boli tak dva týždne bez tréningu. Robíme všetko preto, aby sme sa dali dokopy a mohli nastúpiť na Slovenskom pohári 2021 v Košiciach a následne vstúpiť do play-off v dostatočnom zložení,“ uviedla k aktuálnej situácii v Piešťanských Čajkách generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel