Trend tohto leta? Elektrobicykel

  • Inzercia
  • 12. marca 2021, 11:00

Elektrický bicykel rovnako ako klasický bicykel sa radí medzi pomôcky na vykonávanie športových aktivít. Rovnako je skvelou alternatívou na každodenný rýchly presun v mestskom prostredí. Nielenže ušetríte životné prostredie, ale s elektrobicyklom sa viete premiestňovať rýchlo a pritom nazbierať aj akú takú kondíciu.

Zdroj: BGStock72 / Shutterstock.com

Výhody a nevýhody elektrobicyklov

Medzi výhody elektrobicyklov patrí určite, že sa pri jazde unavíte len minimálne. Môže byť skvelým pomocníkom najmä na presun vo väčších mestách, pretože je rýchly a šikovný. Je vhodný rovnako na mestské trasy ako aj hornaté oblasti a náročnejšie kopcovité terény, takže ho prakticky využijete na bežné dni, aj na športové voľnočasové aktivity. Je vhodný pre akékoľvek vekové kategórie, pretože ho zvládnu obsluhovať aj seniori s nedostatočnou kondíciou. 

Určite je výhodou, že takouto formou môžete zájsť aj veľké vzdialenosti a preto sú ideálne na spoznávanie krajiny a neznámeho terénu. Pri bicyklovaní v skupine sa nemusíte báť, že budete zaostávať, no pritom si neustále môžete zvyšovať svoju fyzickú kondíciu. Na ovládanie tohto prostriedku zároveň nepotrebujete ani poistenie, ani vodičský preukaz, no pritom sa viete dostať aj na miesta, kde by ste sa autom nedostali.

Každý produkt má aj svoje plusy aj mínusy. Aj pri elektrobicykloch sa nájdu nejaké nedostatky. Medzi základné nevýhody patrí, že je značne ťažší ako klasický bicykel, čo ovplyvňuje aj manipuláciu s ním. Rovnako je aj pôvodná investícia omnoho vyššia a často sú tieto bicykle aj lákadlom pre zlodejov, preto ich treba dobre zabezpečiť voči odcudzeniu.

Ako vyberať?

Najlepšia voľba je elektrobicykel s motorom umiestneným v strede. Je dobre vyvážený a umožňuje vám pohybovať sa aj po náročnejšom teréne. Pri výbere máte dve možnosti. Okrem kúpy nového produktu si môžete dať aj na váš súčasný bicykel namontovať motor. Prerobením bicykla viete ušetriť peniaze, no výsledok nezodpovedá kúpe klasického elektrobicykla. Keď už však zvolíte túto stratégiu, zamerajte sa na to, aby boli použité diely najvyššej kvality. Investovať do kvalitného elektrobicykla sa určite oplatí. Môžete ho využívať na široké spektrum aktivít a je vhodné pre akéhokoľvek používateľa. Najväčší rozdiel pocítite najmä pri jazde v kopcovitom teréne, kedy si na svojho tátoša nedáte dopustiť. Stupeň intenzity výpomoci si viete pri šliapaní nastaviť na ovládacom paneli priamo na riadidlách a tak môžete regulovať jednoducho regulovať jeho silu, prípadne ho vypnúť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava