Trnavu stálo tohtoročné testovanie trištvrte milióna eur, preplatiť ich má štát

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2021, 10:20

V Trnave prišlo v tomto roku na antigénové testovanie do mestom zriadených odberných miest doteraz 152 211 ľudí. Trnava požiadala štát v súvislosti s testovaním o preplatenie čiastky 745 905 eur. Na účet mesta zatiaľ podľa informácií hovorkyne trnavskej radnice Veroniky Majtánovej prišlo 229 470 eur. V týchto číslach nie sú započítané náklady za odberné miesta, ktorých prevádzku zabezpečujú zmluvní partneri ministerstva zdravotníctva.

(Autor: trnava-live.sk)

Samosprávy platia v súvislosti s testovaním mzdy a odmeny personálu, materiálne vybavenie odberných miest, osobné ochranné pracovné pomôcky, dezinfekciu a čistenie priestorov a majú aj ďalšie náklady. Trnava navyše platí aj poplatky za využívanie aplikácie TrustOne, prostredníctvom ktorej sa ľudia objednávajú na antigénové testovanie na presný čas.

Trnava zorganizovala prvé tohtoročné plošné testovanie 23. a 24. januára, odvtedy samospráva testovanie opakovala každý týždeň. Počas najbližšieho víkendu 13. a 14. marca sa bude v krajskom meste konať už ôsme testovanie, k dispozícii bude 16 odberných miest. Počas týždňa je v Trnave otvorených sedem odberných miest, ktorých prevádzku platí ministerstvo zdravotníctva. Okres Trnava je od začiatku fungovania COVID automatu čierny, ľudia tu preto potrebujú potvrdenie o negatívnom výsledku testu aj na cestu do práce a na ďalšie aktivity.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín