Pri nehode na Dopravnej mala asistovať mačka

Piešťanskí hasiči vyrážali minulý týždeň k šiestim výjazdom. Pomáhali nielen pri dopravných nehodách, ale hasili aj požiar suchej trávy a riešili únik nebezpečného oxidu uhoľnatého.

Pri nehode na Dopravnej ulici si to odniesol stĺp verejného osvetlenia. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V pondelok 1. marca popoludní hasiči vyrážali smerom na Drahovce, kde horela suchá tráva. Traja príslušníci požiar uhasili vysokotlakovým prúdom vody.

V utorok pomáhali pri dopravnej nehode. Na 89. kilometri diaľnice v smere z Hornej stredy na Piešťany narazila dodávka Fiat Ducato do osobného auta značky BMW. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a posypali vytečené prevádzkové kvapaliny. V havarovanom „bavoráku“ sa viezla tehotná žena, ktorú po nehode odviezli zdravotníci na vyšetrenie.

Rovnako 2. marca riešili hasiči aj zadymenie dodávky na Obchodnej ulici v Piešťanoch. Išlo pravdepodobne o poruchu elektroinštalácie, no vďaka rýchlemu zásahu hasičov, ktorí použili vysokotlakový prúd, sa požiar podarilo rýchlo zlikvidovať.

Z tohto výjazdu zavolali príslušníkov k riešeniu v poradí tretieho automobilového problému v tento deň. Tentoraz však vodič na Dopravnej ulici nezvládol riadenie a narazil do stĺpu verejného osvetlenia, pričom nehodu mala spôsobiť mačka na ceste. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia a pozametali úlomky plastov. O zraneného vodiča sa postarali zdravotníci.

V piatok 5. marca hasičov privolali na Červenú vežu. Cez celú cestu tam bol spadnutý strom, ktorý zrezali a odstránili.

Posledný minulotýždňový výjazd smeroval do Bašoviec, keďže v tamojšom rodinnom dome došlo k úniku plynu. Keď tam hasiči dorazili, pred domom sa nachádzali viaceré nadýchané osoby. Prekontrolovali objekt, pootvárali okná a zistili, že z prietokového plynového ohrievača unikal oxid uhoľnatý. Na miesto dorazili aj hasiči z Trnavy, ktorí v dome namerali zvýšenú koncentráciu nebezpečných látok. Kotol odstavili, obyvateľov domu ošetrili zdravotníci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila