V troch veľkokapacitných očkovacích centrách kraja zaočkovali vyše 4 400 ľudí

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 7. marca 2021, 10:51

V troch očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja zaočkovali v sobotu vakcínou od spoločnosti AstraZeneca viac ako 4 400 ľudí. V Trnave sa v takomto veľkokapacitnom centre očkovalo už tretíkrát, v Dunajskej Strede a Skalici mali župné očkovacie centrá premiéru. Trnavský samosprávny kraj sa spolu s personálom z ambulancií počas troch víkendov doteraz postaral o zaočkovanie viac ako 10-tisíc ľudí. Okrem toho prebieha očkovanie obyvateľov kraja aj v piatich nemocniciach.

(Autor: FB TTSK)

„V závislosti od počtu dostupných vakcín sme pripravení zriaďovať ďalšie centrá a očkovanie umožniť všetkým obyvateľom,“ informoval trnavský župan Jozef Viskupič. Záujem o očkovanie v kraji je podľa neho veľmi vysoký. „Považujeme ho za jedinú cestu zo začarovaného kruhu. Dobrou správou je, že sa dodávky vakcín od firmy AstraZeneca, ktorými aktuálne očkujeme v našich centrách, majú výrazne zvýšiť na prelome marca a apríla,“ dodal Viskupič. Touto vakcínou sa po novom môžu očkovať aj osoby vo veku od 56 do 70 rokov, pričom sa im odporúča konzultácia s lekárom.

Očkovanie obyvateľov trnavskej župy vo veku viac ako 70 rokov stále zabezpečuje v Trnavskom kraji päť nemocníc.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav