Trnavský samosprávny kraj opäť dofinancuje piešťanské letisko sumou 200-tisíc eur

Trnavský samosprávny kraj poskytne spoločnosti Letisko Piešťany ďalšiu dotáciu vo výške 200-tisíc eur. Peniaze sú podľa zmluvy určené na úlohy vo verejnom záujme, ako je udržanie prevádzkyschopnosti a rozvoj letiska, zabezpečenie osobnej aj nákladnej dopravy, rozvoj cestovného ruchu a podpora podnikania a zamestnanosti. Letisková spoločnosť dlhodobo nie je schopná hospodáriť bez dotácií, trnavská župa ju dotuje každoročne.

(Autor: rs)

V predchádzajúcom volebnom období Trnavský samosprávny kraj ako majoritný akcionár navrhoval likvidáciu spoločnosti Letisko Piešťany. Pod tlakom vedenia mesta Piešťany a mohutnej občianskej iniciatívy napokon k tomu nedošlo. Záchranu a „rozlietanie“ regionálneho letiska v kúpeľnom meste sľuboval pred krajskými voľbami v roku 2017 terajší župan Jozef Viskupič. Letisko Piešťany získalo v roku 2019 charterové lety do turisticky vyhľadávanách lokalít v Turecku a Egypte. Vďaka tomu sa mu podarilo zvýšiť počet cestujúcich z niekoľkých stoviek v roku 2018 na viac ako 10-tisíc. Úsilie o vyrovnané hospodárenie spoločnosti pribrzdila koronakríza.

Okrem Trnavského samosprávneho kraja sú ďalšími akcionármi v spoločnosti Letisko Piešťany mesto Piešťany a ministerstvo dopravy. Letisko už celé roky zápasí s malým záujmom o jeho služby.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav