Stredné školy v Trnavskom kraji zostanú aj po jarných prázdninách zatvorené

Všetkých päťdesiat stredných škôl Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zostane aj po 8. marci naďalej zatvorených, žiaci budú aj na budúci týždeň pokračovať v dištančnom vzdelávaní. Dôvodom je podľa riaditeľa odboru školstva Úradu TTSK Stanislava Pravdu zlá epidemická situácia takmer vo všetkých okresoch v kraji.

(Autor: FB Gymnázium Pierra de Coubertina))

Samosprávny kraj priebežne sleduje a vyhodnocuje aktuálny vývoj epidemickej situácie a pripravuje sa na reštart prezenčného štúdia. „Možnosť otvorenia svojich škôl pre študentov bude župa v pravidelných intervaloch prehodnocovať, pričom jej prioritou je návrat študentov končiacich ročníkov do škôl. Oproti materským a základným školám študenti stredných škôl vo významnom počte dochádzajú cez hranice okresov, ba aj krajov. Vysoké percento z nich je ubytované v internátoch,“ dodal Pravda. V súvislosti s pokračovaním dištančného vzdelávania jazdia prímestské autobusy troch zmluvných dopravcov Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica naďalej v prázdninovom režime.

Podľa regionálneho COVID automatu zostávajú aj na budúci týždeň okresy Trnava, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany čierne, okresy Senica a Skalica budú bordové.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela