Do futbalového štadióna chce radnica investovať takmer milión eur

Na futbalovom štadióne v Piešťanoch by sa malo v tomto roku preinvestovať takmer milión eur. Ešte vlani mestské zastupiteľstvo schválilo rekonštrukciu atletického športoviska za 777-tisíc eur a na najbližšie zastupiteľstvo je pripravený ďalší zámer do hľadiska a trávnika futbalového areálu investovať financie v objeme 215-tisíc eur.

Futbalový areál by mal v najbližšej dobe prejsť rozsiahlou modernizáciou. (Autor: MsÚ Piešťany)

Slovenský Fond na podporu športu v závere minulého roka vyhlásil výzvu na dotácie pre samosprávy. Mesto sa do nej plánuje zapojiť s projektom Obnova športového areálu v Piešťanoch, ktorý je zameraný na celkovú rekonštrukciu futbalového športoviska.

Projekt obsahuje riešenie obnovy umelého trávnika futbalového ihriska s novým čiarovaním aj pre nohejbal a ragby. Taktiež zahŕňa nové striedačky, tribúnu a spevnené plochy. Celkový rozpočet projektu predloženého futbalovým klubom je 215 756 eur, spolufinancovanie zo strany mesta predstavuje sumu 107 878 eur, t. j. 50 percent plánovaného rozpočtu projektu. Mesto Piešťany chce túto investíciu realizovať z dlhodobého úveru, ktorý musia poslanci najprv schváliť.

Ešte vlani však schválilo zastupiteľstvo rekonštrukciu atletickej dráhy v rámci objektu futbalového štadióna. Pri tejto investícii vznikne atletický ovál s dĺžkou 400 metrov so šiestimi dráhami, jednotný s polomerom zákrut 36,5 m, šprintérska rovinka dĺžky 130 m so šiestimi dráhami s umelým povrchom certifikovaným Medzinárodnou atletickou federáciou IAAF. Tartanový povrch oválu má byť situovaný na jestvujúcej bežeckej dráhe.

Atletický ovál bude obsahovať aj časti technických sektorov – hod oštepom (2x), sektor skoku do diaľky s dvomi rovnobežiskami a doskočiskami tesne vedľa seba, vodnú priekopu, vrh guľou, skok o tyči, skok do výšky. Ovál bude spĺňať pravidlá IAAF a bude navrhnutý podľa technického manuálu IAAF Track and Field Facilities Manual 2008 Edition.

Spoluúčasť vo financovaní zo strany mesta je však pri tomto projekte výraznejšia a na celkovej sume 777-tisíc sa bude spolupodieľať financiami vo výške 514-tisíc eur. Pri minuloročnom schvaľovaní mestskej spoluúčasti na rekonštrukcii atletickej dráhy vystúpila i poslankyňa Iveta Babičová: „Ak pôjdeme do tohto projektu, plaváreň sa v tomto volebnom období stáva pomyselným holubom na streche a atletická dráha takzvaným vrabcom v hrsti.“ Aj napriek výhradám k spoluúčasti mesta pri výstavbe dráhy Babičová za investíciu hlasovala a s ňou aj všetci prítomní poslanci.

Avšak pri množstve finančných aktivít mesta, ktoré idú na schválenie do najbližšieho zastupiteľstva, realizácia mestskej plavárne v nich nefiguruje, sa zdá, že pomyselný holub poslankyne Babičovej už nie je ani na streche, ale niekde v diaľke z Piešťan na odlete. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav