Nový domov hľadajú nádherné šteniatka

V obci Hubina sa minulý týždeň našla nemecká ovčiačka s dvomi odrastenými šteniatkami. Psiu maminu si napokon z piešťanského útulku prevzal pôvodný majiteľ, ale šteniat sa vzdal. Tie teda poputujú do nových rodín.

Päťmesačné psíky si zaslúžia lásku rodiny. (Autor: Útulok Piešťany)

Do útulku minulý týždeň nahlásili, že v Hubine sa potuluje sučka nemeckého ovčiaka s dvomi šteňatami. Pracovníci Zdenko a Martin teda napriek svojmu voľnu vyrazili štvornohým chlpáčom na pomoc, pričom v obci ich už čakala zhruba trojročná vlčiačka, ktorá šťastná z toho, že ich vidí, sama skočila do auta.

Odchytené zvieratá zostali v útulku, napokon sa však našiel ich majiteľ. Mamu vlčiačku si zobral, po dohode má byť kastrovaná, asi päťmesačných šteniatok sa však vzdal. Je to sučka a psík – psík je smelší, sučka ho všade nasleduje. Po karanténe a veterinárnych úkonoch budú tieto chlpáče s nádherným kukučom hľadať nový domov.

No nielen nové psie a mačacie prírastky minulý týždeň dorazili do piešťanského útulku. Množstvo dobrých ľudí sa zložilo a prostredníctvom stránky pomozutulku.sk prispelo nákupom krmiva a ďalších dôležitých vecí. „Bolo to nádherné prekvapenie, ozaj sne ho nečakali. O to viac sme sa potešili, že naše zvieratká dostali 380 kg kvalitného krmiva, sto konzerv rôznej gramáže, 33 vriec kočkolitu pre mačičky, prípravky Alavis, Probican, šampón, salámy… Fantastické. Pre nás až dojímavé gesto od dobrých ľudí hlavne teraz, keď sme všetci v núdzi,“ uviedla riaditeľka piešťanského útulku Ľubomíra Baleková.

Našli sa však aj mnohí ďalší ľudia, ktorí zakúpili krmivo, poslali deky či posteľnú bielizeň, ba dokonca útulkáči majú už i oba vozíky, o ktoré ľudí pred časom požiadali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel