Vrbovským seniorom roznášajú respirátory

Členovia Parlamentu mladých mesta Vrbové sa rozhodli, že uľahčia prežívanie pandémie tým najzraniteľnejším. V rámci svojho občianskeho združenia vyčlenili peniaze na nákup respirátorov FFP2 a osobne ich roznášajú všetkým vrbovským seniorom nad 65 rokov, ktorí o to požiadajú.

Na začiatku pandémie v minulom roku členovia parlamentu mladých roznášali po Vrbovom respirátory priamo do schránok. (Autor: FB PMMV)

Ešte minulý týždeň v pondelok členovia parlamentu mladých informovali, že reagujú na odporúčanie vlády a odborníkov o nosení respirátorov a rozhodli sa darovať vrbovským seniorom respirátory FFP2 priamo do poštovej schránky, bez osobného kontaktu a pri dodržaní všetkých epidemiologických opatrení. Na nákup respirátorov vyčlenili financie občianskeho združenia, ktoré im v rámci dvoch percent z dane venovali ich priaznivci.

Postup je teda taký, že ak žijete vo Vrbovom, máte viac ako 65 rokov a chcete do vašej schránky dostať respirátor, prípadne viete o niekom, kto ho potrebuje, vyplňte dotazník. Do nedele Vrbovčania vyplnili tento dotazník stokrát, a to dokonca s mnohými pozitívnymi správami a slovami vďaky.

Respirátory členovia začali okamžite doručovať. Ešte stále však majú niekoľko kusov k dispozícii, a tak ich môžete prostredníctvom ich facebookovej stránky Parlament mladých mesta Vrbové osloviť. Ak poznáte nejakého seniora, ktorý nemá prístup na internet, môžete dotazník vyplniť za neho. Členovia parlamentu ponúkajú aj službu nákupov, zaplatenie šekov na pošte či vyzdvihnutie liekov v lekárňach.

Vrbovská primátorka Ema Maggiová napokon prostredníctvom svojho Facebooku v stredu 17. februára oznámila, že aj samospráva bude distribuovať respirátory všetkým občanom. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava