Vo veľkokapacitnom centre v Trnave zaočkovali za víkend 2 300 učiteľov vo veku do 55 rokov

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 22. februára 2021, 10:09

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Trnave zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 cez víkend 2 330 učiteľov a zamestnancov kritickej infraštruktúry do 55 rokov. Očkovanie zabezpečovali lekári a sestry z ambulantného sektoru, pomáhali aj pedagógovia a študenti školy.

(Autor: FB TTSK)

„Cieľom tohto víkendu bolo v praxi odskúšať model veľkokapacitného očkovacieho centra. Môžem konštatovať, že sme pripravení začať očkovať aj v ďalšej desiatke miest v závislosti od dostupnosti vakcín. Najbližšie k tomu máme v Dunajskej Strede a Skalici, kde chceme využiť kapacity našich stredných zdravotníckych škôl,“ povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Župa si podľa Viskupiča vyskúšala funkčnosť a synchronizáciu databáz a informačných systémov, logistiku, ale aj dezinfekciu priestorov. Ak bola k dispozícii databáza s informáciami o záujemcoch o očkovanie, dokázalo veľkokapacitné centrum zaočkovať až 300 ľudí za hodinu. V prípade registrácie na mieste to bolo 120 ľudí za hodinu.

Podobné veľkokapacitné centrá na očkovanie záujemcov od 18 do 55 rokov by postupne mali v spolupráci so samosprávami vzniknúť aj v ďalších mestách v kraji. Ambulantní lekári a sestry, ktorí chcú s očkovaním pomôcť, sa môžu prihlásiť na pomocsockovanim@trnava-vuc.sk.

Mesto Trnava zriadilo tiež veľkokapacitné očkovacie centrum vo svojej Mestskej športovej hale, v ňom však nemá kto očkovať a preto zostáva nevyužité. V Trnavskom kraji prebieha proces očkovania v piatich nemocniciach.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava