Prijímačky do súkromnej „zušky“ zorganizovali cez internet

Už niekoľko mesiacov sú doma nielen žiaci bežných základných a stredných škôl, ale vzdelávať sa prezenčne nemôžu ani budúci hudobníci, tanečníci a ďalšie nadané deti. Súkromná základná umelecká škola v Piešťanoch tak vyučuje cez internet, pričom prostredníctvom neho zorganizovali aj online prijímačky.

Choreografie sa deti učia prostredníctvom videí. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Tohtoročné prijímačky boli neštandardné, ale ukázali, že ak sa chce, dá sa zorganizovať všetko. Každý, kto mal záujem, alebo koho dieťa malo záujem o štúdium na súkromnej „zuške“, napísal e-mail a spätne ho kontaktovali pedagogičky s tým, že sa má naučiť zostavu z nimi určeného videa.

„Rodič alebo dieťa nám napísali, o aký tanečný štýl majú záujem, a podľa toho sme poslali video s jednoduchou zostavičkou, ktorú sa mali naučiť a poslať nám ho naspäť,“ uviedla pedagogička Lucia Danišová. Vďaka tomu vedia dieťa zaradiť do niektorej zo skupín. „Veľmi sa tešíme, že deti sa nám prihlasujú aj na stepový tanec, ktorý sme chceli v Piešťanoch rozšíriť,“ doplnila učiteľka.

V súčasnosti škola vyučuje online. „Pokračujeme v nakrúcaní videí pre deti. Je im to lepšie, ako vyučovať cez Zoom. Chápeme, že je to pre deti veľmi demotivujúce, ale veľmi sa tešíme, že aj naďalej žiaci posielajú videá, snažia sa, dodržiavajú termíny. Snažíme sa im stále vymýšľať aktivity. Mali sme dokonca tanečnú súťaž, kde sa nám zapojili aj deti z iných miest a škôl,“ priblížila Danišová. Mladí tanečníci sa učia choreografie z videí, rodičia platia polovičné školné, ale v škole nezaháľajú.

V triede vznikla nová pyramída zo známych tanečníkov.

Stále vraj majú čo robiť, prerábať, dorábať, a to aj v čase, keď sú deti doma. „Opäť by som raz vyzdvihla pána školníka, ktorý je v pohybe a neustále niečo robí. Mali sme veľký problém s tanečnou triedou, konkrétne so stropom, ktorý nám prerobil, premaľoval. Taktiež premaľoval triedy a šatne. Druhú tanečnú triedu máme takmer dokončenú, už chýbajú len zrkadlá. Vytvorili sme tam pyramídu zo známych tanečníkov nielen slovenských, ale aj zahraničných a z rôznych období, aby deti mali prehľad a poznali osobnosti tanečného sveta,“ povedala učiteľka.

V súčasnosti teda na deti čakajú tri triedy, jedna je primárne baletná, druhá hip-hopová a stepová, tretia je pre menšie deti. V zadnej triede pribudla vďaka rodine Halovej televízia a gauč, kde budú môcť deti sledovať tanečné videá.

Pedagogičky sa teda pripravujú na čas, keď sa so svojimi zverencami uvidia naživo, ale ani dovtedy neklesajú na duchu a myslia pozitívne. Pripravujú videá, priestory aj letné muzikálové tábory. Zároveň oceňujú aktivitu nielen detí, ale aj ich rodičov.

„Rozumieme, že to nie je jednoduché ani pre rodičov, ktorí sa s deťmi musia učiť a popritom robiť svoju prácu. Majú toho veľa, o to viac si to vážime,“ doplnila Danišová s tým, že sa snažia neustále komunikovať s deťmi aj rodičmi, aby vedeli, že sa na nich môžu kedykoľvek obrátiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel