Až 12 vodičov v Trnavskom kraji minulý týždeň „nafúkalo“ nad jedno promile

  • Kraj
  • 17. februára 2021, 10:58

Policajti z Trnavského kraja vykonali 3543 dychových skúšok, čo bolo o 456 menej ako v predchádzajúcom týždni.

Z tohto množstva bolo:

  • 22 s pozitívnym výsledkom (-8)
  • 19 vodičov (+3)
  • 3 cyklistov (-11)
  • 12 (+8) vodičov sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia len za nedeľu riešila v rámci Trnavského kraja 4 vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorí pri dychových skúškach nafúkali viac ako 1 promile. Dvaja z nich dokonca spôsobili dopravnú nehodu a obaja pri tom nafúkali viac ako 2 promile alkoholu v dychu.

Dvadsaťročný Jakub šoféroval, krátko po polnoci, auto Škoda Fábia po areáli mestskej polikliniky v Hlohovci. Dostatočne sa nevenoval vedeniu vozidla a narazil do odstaveného auta Škoda Octavia. To ho ale nezastavilo, pokračoval v jazde a nakoniec skončil v betónovom oplotení areálu.

Krátko pred polnocou boli policajti privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na parkovisku pred nákupným centrom v meste Galanta. 48 ročný Severomacedónčan neprispôsobil jazdu povrchu vozovky, s autom Fiat Punto dostal šmyk a narazil do zaparkovaného auta VW Passat.Všetkých vodičov policajti obmedzili na osobnej slobode a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vo väzení si tak môžu posedieť až 1 rok. Policajti na cestách počas 6. týždňa zaevidovali 39 škodových udalostí, 32 dopravných nehôd (+17), pri ktorých 1 (+1) osoba utrpela ťažké zranenie a 7 (+3) osôb utrpelo ľahké zranenia. 5 dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Najviac nehôd, bez alkoholu aj s ním, evidujeme v okrese Trnava.

Polícia SR – Trnavský kraj

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof