Po cyklomagistrále z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom počas minulého roka prešlo viac ako 88-tisíc ľudí

Najobľúbenejšou cyklotrasou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) je podľa údajov z umiestnených sčítačov úsek medzi Trenčínom a Nemšovou. Ako informovala Barbora Jánošková z tlačového oddelenia Úradu TSK, po 11-kilometrovom úseku, ktorý je súčasťou cezhraničného projektu s mestom Brumov-Bylnice, prešlo od jeho májového otvorenia takmer 192-tisíc ľudí.

(Autor: TSK)

Trenčianky samosprávny kraj monitoruje frekvenciu cyklistov aj na dvoch z trojice otvorených úsekov Vážskej cyklomagistrály, ktorá by po dokončení mala prechádzať naprieč celým krajom. „Sčítač na prvom úseku Vážskej cyklomagistrály z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom počas celého roka zaznamenal viac ako 88-tisíc ľudí. Na úseku medzi Púchovom a Nosickou priehradou bol prístroj nainštalovaný 23. októbra, napriek tomu za dva mesiace napočítal viac ako 26-tisíc užívateľov,“ uviedla Jánošková.

Foto: TSK

Sčítač cyklistov umiestnili aj na najnovšom úseku cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom na Váhom, ktorý dokončili na jeseň. Vydržal tam však len niekoľko dní, keďže neznámy páchateľ ho v decembri odpílil a ukradol.

Pripojenie Piešťan cyklotrasou na túto už dva roky používanú cyklomagistrálu je zo strany trnavskej župy stále len vo fáze prísľubu.

(SITA)/pror

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava