Hasiči likvidovali požiare, no vyrážali aj k labutiam

Piešťanskí hasiči mali minulý týždeň šesť výjazdov. Likvidovali požiar hospodárskej budovy na Súľovskej ulici či plamene na bašovskom zbernom dvore, ale vyrážali aj k labutiam, ktoré mali byť primrznuté k vode.

V piatok 12. februára hasiči likvidovali požiar hospodárskej budovy na Súľovskej ulici v Piešťanoch. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V utorok 9. februára o 13.39 h hasiči vyrážali na Ulicu E. F. Scherera pomáhať s otváraním bytu. Na mieste už čakali policajti a rodinný príslušník ženy, ktorá sa nehlásila, preto si mysleli, že môže byť zranená. Počas otvárania bytu sa napokon majiteľka ozvala a vysvetlila, že nepočula, lebo tvrdo spala.

Na ďalší deň, v stredu 10. februára, mali hasiči kondičnú jazdu s Tatrou. Cestou spozorovali, že na zbernom dvore v Bašovciach horí, a tak neváhali zasiahnuť. Išlo o veľkokapacitný kontajner, nasadili si preto dýchacie prístroje a požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom s 300 litrami vody.

Vo štvrtok 11. februára požiadali hasičov o pomoc policajti. Na ulici Pod Párovcami sa „ťukli“ autá a bolo treba vykonať protipožiarne opatrenia a odstrániť prevádzkové kvapaliny. Dvaja príslušníci preto vyrazili na miesto a pomohli aj pri odťahovaní vozidla ku krajnici.

V piatok 12. februára hasiči likvidovali požiar hospodárskej budovy na Súľovskej ulici v Piešťanoch. Viac o tomto zásahu píšeme v samostatnom materiáli.

Pomoc, zdalo sa, potrebovali aj nemé tváre. V pondelok 15. februára ornitológ nahlásil primrznuté labute k potoku Dubová na Kukorelliho ulici. Štyria hasiči preto okamžite vyrazili vtákom na pomoc, napokon však zistili, že nie sú primrznuté, ale azda len opustené – no živé a zdravé.

Krátko nato vyrážali do ulíc opäť, tentoraz na Detviansku. Na ceste sa nachádzala olejová škvrna, no po príchode na miesto tam už nebolo žiadne auto, ale len majiteľ a mestská polícia. Hasiči škvrnu posypali sorbentom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava