V Seniore Modrová liečia samotu zvieratká

Mnohí z nás to zažívajú – odlúčenie od rodiny, mávanie svojim blízkym len cez okenné tabule. Slová a odkazy, ktoré zanikajú a spoza bariéry ich nepočuť. Aj preto sa zamestnanci zariadenia Senior Modrová rozhodli v čase pandémie a núdzového stavu klientom priniesť svojich domácich miláčikov, ktorí im robia radosť a pomáhajú prekonať dlhodobé odlúčenie od rodiny.

(Autor: Martina Valášková)

Každý pozná účinky maznania, túlenia, prihovárania sa a hladkania psíka, mačičky či zajačika. Tieto a ešte iné zvieratká, aj nezvyčajné, si majú možnosť pritúliť klienti v seniorskom zariadení uprostred hôr – v Modrovej. Ani hada sa neboja. A tak potkanica Pištinka, pes Lily, vakoveverička Vačko, zajačikovia Ňufko a Sara, kocúrik Čertík a had Norbert putujú z náručia do náručia a robia starčekom radosť.

„Minulý týždeň k starkým prišiel na návštevu i koník Bingo a v budúcnosti plánujeme predstaviť aj prasiatko Filipa, ale až keď bude vonku pekné počasie. Zamestnanci zariadenia sa rozhodli, že zvieratká zapožičajú klientom, aby im trochu spríjemnili dlhé chvíle bez možnosti návštev,“ uviedla pracovníčka Senioru Modrová, Martina Valášková. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín