Keď ľuďom chýba kultúra

Obyvatelia, turisti i pravidelní návštevníci vnímajú Piešťany často aj ako mesto kultúrnych podujatí. Tých bolo v minulom roku pre koronavírusovú pandémiu len minimum oproti tomu, koľko ich býva v bežných rokoch najmä v letných mesiacoch. No vyzerá to tak, že kultúra je komodita, ktorá už niektorým ľuďom v Piešťanoch skutočne veľmi chýba.

Stoličky pred Hudobným pavilónom skončili ležiac na zemi. (Autor: odkazprestarostu.sk)

Ktosi vyjadril nespokojnosť s jej absenciou veľmi špecifickým spôsobom – „prekotil“ niekoľko radov stoličiek pred Hudobným pavilónom v mestskom parku. Skutok evidujú aj mestskí policajti. „Mestskej polícii je poškodenie stoličiek pri Kursalone známe, eviduje a vyšetruje ho ako priestupok proti majetku. Páchateľa sa zistiť doposiaľ nepodarilo,“ informoval zástupca náčelníka Vladimír Jopek.

V tomto prípade nie je jasné, či človeku chýbala samotná kultúra a rád by si zašiel na niektorý z obľúbených koncertov, alebo sa mu nedostalo skôr kultúry v zmysle vychovania. Prevracaním stoličiek sa akurát poškodí mestský majetok, ale podujatia sa pri súčasnej epidemiologickej situácii zázrakom konať nezačnú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek