6 tipov ako mať viac miesta v malej kuchyni

  • Inzercia
  • 11. februára 2021, 19:00

Zariadiť si kuchyňu podľa svojich predstáv, znamená vytvoriť priestor pre všedný život taký, aký skutočne je. A tak či už s obľubou pripravujete trojchodové menu, alebo dávate prednosť rýchlym jednoduchým jedlám, čím viac miesta na varenie máte, tým lepšie. Prečítajte si tipy, ktoré vám pomôžu získať viac priestoru pre vaše kulinárske umenie aj v tom najmenšom kuchynskom kútiku.

unsplash.com

Stavte na praktické spotrebiče

Výber tých správnych spotrebičov je v malej kuchyni kľúčový. V tomto prípade nejde ani tak o kvalitu, ako skôr o veľkosť. Ideálnou voľbou sú malé rýchlovarné kanvice, minirúry, ktoré sa zmestia aj na kuchynskú linku, alebo prenosné variče. Kuchynská linka bez veľkých spotrebičov navyše vyzerá viac elegantne a usporiadane. Ak často a radi varíte, investujte do multifunkčného kuchynského robota, ktorý bude pri všetkom tom krájaní, sekaní a miešaní vašou pravou rukou.

Kúpte si pracovnú plochu navyše

Pozostáva váš kuchynský kút sotva z jednej pracovnej dosky aj s drezom? Kuchynský servírovací vozík pre vás bude neoceniteľným pomocníkom. Poskytne vám úložný priestor navyše a najmä, pracovnú plochu si umiestnite presne tam, kde ju potrebujete.

Tip: Servírovacie vozíky, kuchynské spotrebiče, úložné boxy – skrátka všetko, čo potrebujete pre pohodlné varenie v malej kuchyni, pohodlne vyberiete na jednom mieste na FAVI.sk.

Využite každý centimeter

Najväčším mínusom malej kuchyne je nedostatok úložných priestorov. Stačí ju však len vybaviť tými správnymi vychytávkami a pri varení budete mať všetko pekne po ruke. Využite priestor pod nástennými skrinkami a zaveste sem organizéry na kuchynské náčinie, nože alebo koreničky. Praktickým a štýlovým riešením sú magnetické lišty alebo klasické háčiky. V tých najmenších kuchyniach potom môžete privŕtať na stenu dokonca aj odkvapávač na riad.

Získajte úložné priestory navyše

Využite šikovne nielen miesto pod nástennými skrinkami, ale aj nad nimi a kúpte si sem praktické úložné boxy. Pomôžu vám udržať v kuchyni poriadok a tie s dizajnovým motívom vám kuchyňa naviac ešte skrášlia. Do škatúľ môžete schovať formy na pečenie či akýkoľvek riad, ktorý nepouživate tak často, alebo tiež trvanlivé potraviny.

Posvieťte si na vaše kulinárske experimenty

Správne osvetlenie domova je základ a v kuchyni to platí dvojnásobne. LED prúžky sú skoro neviditeľné a posvietia tam, kde potrebujete, bez toho, aby v kuchyni zaberali miesto. Inštalujte ich nielen na kuchynskú linku, ale aj dovnútra skriniek či zásuviek, kde sú obzvlášť praktické.

Prispôsobte si jedálenský stôl na mieru

Dokonalý kúsok nábytku do malej kuchyne? Flexibilný jedálenský stôl so sklápacou doskou. Keď na ňom budete chcieť pohostiť celú rodinu, jednoducho ho rozložíte. A rovnako ľahko ho potom zasa zložíte.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava