Na rekonštrukcii autobusovej stanice sa usilovne pracuje

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. februára 2021, 00:02

Na žiadnej stavbe v Piešťanoch nie je tak rušno ako na prebiehajúcej rekonštrukcii autobusovej stanice. Strieda sa tam niekoľko firiem a ich zamestnancov z rôznych kútov Slovenska. Stretli sme tam pracovníkov z Holíča, Skalice, Michaloviec, Krupiny, Žiliny, ale aj po poľsky hovoriacich remeselníkov.

(Autor: Juraj Sedlák)

Zvárajú a natierajú mohutné konštrukcie pergoly nad čakárňou pre cestujúcich, toaletami a dvomi stánkami s rýchlym občerstvením, ktoré budú popri vstupe na vynovenú stanicu z Ulice Andreja Hlinku. Vykladajú chodníky a obkladajú piliere nástupišťa, montujú čísla jednotlivých stanovíšť autobusov. Pribudnúť by mali aj moderné informačné panely s online časmi odchodov a príchodov jednotlivých spojov i lavičky.

Pracovníci robia aj parkové úpravy, nasadili nové kríky, ktoré majú vytvoriť akýsi živý plot a vizuálne oddeliť stanicu od prístupovej komunikácie. Osadené sú jednoduché, ale početné bicyklové státia, ktoré majú byť nepretržite monitorované kamerovým systémom.

Podľa robotníkov, s ktorými sme sa bavili, zbúrajú aj „múr nárekov“, ako pomenovali betónovú stenu oddeľujúcu stanicu od priľahlého sídliska. Nateraz na nej svieti len veľký nápis „Výstup“ nastriekaný sprejom. Zrušené by mali byť aj ostatné betónové múry oddeľujúce stanicu od okolia. Na mieste vedľa stanice investor plánuje vybudovať nové parkovisko s viac ako 80 parkovacími miestami.

Otázne je, či sa niekto pozastavuje aj nad detailmi a prepojeniami chodníkov medzi železničnou a autobusovou stanicou, lebo zatiaľ to vyzerá tak, že sa opravuje len to, čo komu patrí. Pozemky pod stanicou patria podľa katastra nehnuteľností spoločnosti SAD Projektová 1, s. r. o., so sídlom v Piešťanoch, investorom prestavby by mal byť autobusový dopravca ARRIVA Trnava.

Predpokladané ukončenie rekonštrukčných prác kedysi jednej z najškaredších autobusových staníc na Slovensku je 15. marca. Tempo, akým sa pracuje, je zatiaľ sľubné.

Foto: Juraj Sedlák

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav